Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă ORĂ: ANI anunță un nou lot de aleși locali în stare de incompatibilitate

incompatibil

Agenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de naturã administrativã, precum ºi indicii privind existența conflictului de interese de naturã penalã în cazul a șapte foști și actuali aleși locali, dupã cum urmeazã:

1. PÂRVU PETRE, primar al orașului Zimnicea, județul Teleorman

Ziua Z: Cine vor fi șefii comisiilor de control SRI și SIE, în Parlament

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada deținerii mandatelor de primar, a semnat mai multe contracte (de furnizare, de prestãri servicii și de lucrãri), precum și facturile aferente contractelor încheiate între Primãria orașului Zimnicea și S.C. Tel Drum S.A. Alexandria (societate comercialã care a avut încheiat un contract de închiriere și un contract de comodat (folosințã) cu persoana evaluatã, având ca obiect un imobil proprietatea acestuia).

Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 70, art. 71 ºi art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

2. CORBU CONSTANTIN, primar al comunei Grãdiștea, județul Cãlãrași

INCOMPATIBILITATE

În perioada 27 decembrie 2012 – 05 aprilie 2016, a deținut simultan funcția de primar și calitatea de reprezentant al U.A.T. comuna Grãdiștea în Adunarea Generalã a Acționarilor S.C. „SATUL NOU GRÃDIȘTEA” S.R.L., încãlcând astfel prevederile legale ale art. 87, alin. (1), lit f) din Legea nr. 161/2003.

Traian Băsescu pune punctul pe 'i' în cazul tandemului Kovesi - Coldea

3. DIMA VASILE, fost primar al comunei Rãstoaca, județul Vrancea

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI PENAL

În exercitarea atribuțiilor de primar a emis Dispoziția privind angajarea pe perioadã determinatã în funcția de consilier personal al primarului pentru fiica sa.

Astfel, în perioada 27 iunie 2012 – 12 septembrie 2013, fiica persoanei evaluate, a obținut venituri salariale în cuantum de 13.628 Lei.

Persoana evaluatã a încãlcat astfel dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Focșani în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârșirea de cãtre DIMA VASILE a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României.

4. CÃPITANU ILARIE, actual consilier local și fost viceprimar al Comunei Tîmna, județul Mehedinți

INCOMPATIBILITATE

În perioada 31 august – 04 octombrie 2012, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Gheorghe Enescu Tîmna din Județul Mehedinți, încãlcând astfel prevederile legale ale art. 87, alin. (1), lit d) din Legea nr. 161/2003.

5. ANGELESCU ION, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Dãrmãnești, județul Dâmbovița

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de consilier local, a participat, exprimându-și votul, la deliberarea și adoptarea Hotãrârii Consiliului Local privind aprobarea Contractului de Asociațiune în Participațiune cu Asociația Sportivã ,,Luceafarul Dãrmãnești’’ (în cadrul cãreia a deținut calitatea de membru în Consiliul de Administrație).

Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 77 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și cu dispozițiile art. 75, lit. f) din Legea nr. 393/2004 și nu a respectat dispozițiile art. 77, alin (1), (2) și (3) din același act normativ.

6. BORTO IOSIF, fost consilier local în cadrul Consiliului Local Pîrjol, județul Bacãu

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada deținerii mandatului de consilier local, întrucât S.C. Siliar S.R.L. (societate comercialã în cadrul cãreia fiul sãu deține funcția de administrator și calitatea de unic asociat) a încheiat opt contracte comerciale de executare de lucrãri și de furnizare de produse (cinci contracte comerciale și trei achiziții directe – cu facturi fiscale în valoare totalã de 262.554,62 Lei) cu Primãria Pîrjol.

Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile încãlcând astfel dispozițiile art. 90, alin. (2) din Legea nr. 161/2003.

7. POPA DORU CONSTANTIN, consilier local în cadrul Consiliului Local Roznov, județul Neamț

INCOMPATIBILITATE

În calitate de consilier local, în perioada exercitãrii mandatului 2012 – 2016, Primãria Roznov a încheiat un contract comercial (achiziție directã în baza unei facturi) cu S.C. Cador Scavi S.R.L. (în cadrul cãreia persoana evaluatã deținea la acea datã calitatea de asociat și administrator).

Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile încãlcând astfel dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. POPA DORU CONSTANTIN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.