Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Comisia Iordache, lovitură pentru Tudorel Toader. Prevedere importantă, eliminată din OUG 92/2018

comisie iordache

Comisia parlamentară pentru legile justiției a adoptat, luni, cu amendamente, legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.92/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul justiției.

Legea a fost adoptată cu 12 voturi pentru, 3 voturi contra și o abținere.

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează: Pericolul ceaiurilor de muşeţel, mentă, tei şi alte plante

Una din modificări se referă la abrogarea articolului privind continuarea detașărilor pe perioada exercitării preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România.

„Prevederile art. I pct. 97 şi 98 din Legea nr. 242/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu referire la art. 58 alin. (11) şi (12) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, intră în vigoare la data de 30 iunie 2019, data finalizării exercitării preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România”, este articolul abrogat, luni, de comisia specială pentru legile justiției, potrivit Mediafax.

Articolul a fost introdus în OUG 92 „având în vedere faptul că, începând cu 1 ianuarie 2019, România va prelua președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, ceea ce presupune prezidarea la Bruxelles a reuniunilor ministeriale, la nivel de ambasadori, miniștri, directori sau experți și a grupurilor de lucru de la nivelul Consiliului, fiind necesară în acest sens asigurarea resurselor umane de specialitate inclusiv prin menținerea detașărilor în curs, în cadrul altor instituții decât cele enumerate la art. 58 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, astfel cum acest text normativ a fost modificat prin Legea nr. 242/2018, instituții cu un rol important în asigurarea suportului tehnic pentru exercitarea președinției, soluție de natură a proteja interesul general al statului român”.

CITEȘTE ȘI: 5 boli pe care le moştenim de la părinţi

Comisia Iordache a abrogat articolul cu voturile tuturor grupurilor parlamentare, pentru a respecta decizia CCR 45/2018, DIICOT și UNJR fiind de acord cu propunerea.

AMR a aprecit că „prin amânarea de la aplicare, a textului art. 58 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 (Art. I pct. 97 din Legea nr. 242/2018), nu numai că se perpetuează detașările existente, dar pot avea loc și detașări viitoare, în condiții criticate de asociațiile profesionale, determinate de aplicarea art. 58 alin. 1 în forma actuală, care va fi păstrată până în 30 iunie 2019”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.