Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ-Comisia SRI face VERIFICĂRI, după dezvăluirile procurorului Iorga Moraru: Claudiu Manda dezvăluie ce analizează parlamentarii

comisia sri

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a afirmat că membrii Comisiei vor analiza dacă "domnul Dragoş", invocat în emisiunea de duminică seară de la Antena 3 de fostul procuror DNA Mihaiela Moraru Iorga, are legătură cu SRI.

Citeşte şi: Şeful DNA Ploieşti face DECLARAŢIA MOMENTULUI! Lucian Onea NU NEAGĂ înregistrările: 'Posibil să fie VOCEA MEA...'

"Dacă vorbim de practicile procurorilor, nu este de competenţa Comisiei, doar dacă ar fi vorba de ofiţeri SRI. Singurul care are oarecum legătură cu Comisia, din ce am văzut aseară, este domnul Dragoş. Şi să vedem cine este domnul Dragoş, dacă este de la SRI şi cum a fost această colaborare. Concret, atât pot sa spun", a spus Manda, luni, la Senat, potrivit AGERPRES.

Potrivit lui Manda, lupta anticorupţie "începe să fie decredibilizată" prin activităţile unor procurori.

"Eu cred că suntem într-o situaţie în care lupta anticorupţie începe să fie decredibilizată prin activităţile acestor procurori. Cred, de altfel, ca ministrul Justiţiei ar trebui, cumva, sa sesizeze Inspecţia Judiciară sau să se autosesizeze să vedem dacă cele spuse acolo, probate aşa cum sunt, sunt autentice şi lucrurile s-au desfăşurat aşa, ar fi un lucru foarte grav", a afirmat luni, Manda la Senat.

Citeşte şi: Şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, IESE LA ATAC: Procurorii DNA Ploieşti sunt INDEPENDENŢI...

Duminică seară, într-o emisiune la Antena 3, procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga a susţinut că şefa DNA a chemat-o şi a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier.

"Trebuia desemnat la un moment dat premierul României. Era vehiculat numele unui fost ministru. Exista în lucru la mine un dosar cu acest fost ministru. Nu dau nume pentru că nu vreau să spună cineva că am stricat vreo anchetă. Am fost chemată şi întrebată dacă am putea să ieşim cât mai repede cu acel dosar. Explicaţia a fost de genul că, dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan va fi ministru al Justiţiei, ceea ce ar însemna un dezastru pentru noi", a povestit Mihaiela Moraru Iorga.

Tot duminică, Antena 3 a prezentat mai multe înregistrări audio în care erau redate presupuse discuţii dintre procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA, Lucian Onea, cu fostul deputat Vlad Cosma, trimis în judecată într-un dosar de corupţie, referitoare la falsificarea unor probe din dosare.

Citeşte şi: Procurorul General, REZERVAT în declaraţii, după acuzaţiile GRAVE la adresa DNA: 'Plângerea este în analiză...'

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a precizat luni, pentru AGERPRES, că nu a existat nicio discuţie cu vreun procuror din DNA sau cu Mihaiela Moraru Iorga despre un dosar referitor la un ministru care putea să ajungă premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.