Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Daniel Constantin, AUDIAT în dosarul fostului ofițer SRI Daniel Dragomir

Inquam Photos / Octav Ganea
daniel constantin pro romania

Fostul ministru Daniel Constantin a fost audiat de Curtea de Apel București în dosarul lui Daniel Dragomir și a precizat că nu îl cunoaște pe fostul ofițer SRI și nici pe soția sa, adăugând că nu i s-a cerut niciodată să intervină pentru Avicola Crevedia, firma lui Rami Ghaziri, scrie Mediafax.

„Având în vedere că nu i-am cunoscut pe cei doi anterior (pe Daniel Dragomir și pe soția sa, n.r.), nu aveau cum să intervină la mine pentru Avicola Crevedia. Pe Rami Ghaziri (fostul reprezentant al Avicola Crevedia, n.r.) l-am cunoscut cu ocazia unei întâlniri cu ambasadorul Olandei. La întrunirea de la Ministerul Agriculturii au participat, alături de Rami Ghaziri și alte persoane cu care am înțeles că ar avea legătură. (...) Ambasadorul Olandei a expus situația exporturilor pe care Avicola Credevia le făcea în Olanda, care reprezentau 25% din exporturile românești de pui. La întâlnire au fost discutate mai multe aspecte care țineau de agricultură, în general, dar și probleme de fiscalitate”, a spus Daniel Dragomir, în fața instanței.

Fostul ministru al Agriculturii și fostul vicepremier Daniel Constantin a mai subliniat: „În perioada mandatului meu, 2012-2015, nu am primit informații sau informări despre Rami Ghaziri sau despre Avicola Crevedia”.

La ieșirea din sala de judecată, Daniel Constantin a declarat jurnaliștilor că nimeni nu i-a solicitat vreodată ceva, nici Rami Ghaziri, nici ambasadorul Olandei: „Nici vorbă. Nici măcar ambasadorul Olandei. Ambasadorul Olandei a spus că sunt probleme în sectorul agricol și dacă ar avea probleme aceste societăți, 25% din exportul României ar fi pericilitat. Atât și nimic mai mult”.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2013 Rami Ghaziri, de la Avicola Crevedia, i-ar fi dat lui Daniel Dragomir importante sume de bani pentru a interveni pe lângă funcţionari de rang înalt. Scopul lui Rami Ghaziri ar fi fost ca firmele lui să obţină mai uşor rambursări ale taxei pe valoarea adăugată. Doi dintre aceştia sunt Gelu Diaconu, la vremea respectivă şef al Fiscului, şi Daniel Constantin, pe atunci ministru al Agriculturii.

Citește și: Florin Piersic a RĂBUFNIT și aruncă acuzații GRAVE: Vă folosiți de mine, de ziua mea, ca să vă manifestați antipatiile politice

În 2015, fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, acuzat că a luat mită peste 2 milioane de lei de la administratorul unor firme, Rami Ghaziri, pentru a interveni la funcţionari din Ministerul Finanţelor, ANAF şi Garda Financiară în vederea opririi unor controale sau pentru rambursări de TVA, a fost trimis în judecată de DNA.

Pe fond, Daniel Dragomir a fost achitat cu privire la acuzaţiile că ar fi luat bani de la Rami Ghaziri, însă a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru uz de fals.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.