Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Ei sunt cei doi oameni morți în avionul prăbușit: Ambii sunt celebri afaceriști

Pilotul avionului de mici dimensiuni prăbuşit miercuri după-amiază în zona barajului Siriu este un cunoscut om de afaceri din Cluj. Mihai Covaciu este un dezvoltator imobiliar care a investit masiv în construcţia de apartamente în Braşov, Râşnov şi Cluj.

Omul de afaceri este un pasionat al zborului si deţine brevet de mai bine de 5 ani. In afacerea lui, mobilitatea este foarte importantă, aşa că Mihai Covaciu şi-a cumpărat propriul avion, pe firmă, un Pegna 2008,  pentru mai multă mobilitate. Miercuri a plecat de pe aerodronul din Ghimbav cu un client căruia i-a vândut o casă la Râşnov, Liviu Bucăţică, un afacerist din Constanţa, fratele Corinei Martin, fostă șefă în turism. Se pare că acesta din urmă a făcut o vizită la Râşnov pentru a vedea stadiul construcţiei iar acum trebuia să ajungă rapid înapoi la Constanţa. Mihai Covaciu s-a oferit să-l ducă la Constanţa şi au plecat împreună de pe aerodromul din Ghimbav. La câteva minute de la decolare acesta a dispărut de pe radar.

Citește și: Se anunță un nou mega-protest #Rezist! Mii de oameni vor umple Piața Victoriei!

La scurtă vreme a venit apelul la 112. Un bărbat a anunţat tragedia. Pilotul şi copilotul au murit pe loc.

”În urma unui apel prin 112, s-a semnalat faptul că exista posibilitatea ca un aparat de zbor de mici dimensiuni să fi cazut într-o zonă montană, greu accesibilă din zona Nehoiaşu-Valea Nehoiului. Apelantul la 112 susţine că a auzit un zgomot la o distanţă considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni”, a transmis, miercuri, IGSU.

Se pare că aparatul zbura la o altitudine de 2.000 de metri, lucru care ar fi putut ducea la prăbuşirea aeronavei şi asta pentru că în zona muntoasă era în vigoare un cod portocaliu de vânt puternic. Potrivit meteorologilor, în momentul în care avionul a traversat munţii, rafalele la peste 1.800 de metri depăşeau 100 de km/h. Specialiştii spun că aparatul este un model ultrauşor care nu este indicat să decoleze pe vreme instabilă.

Citește și: Lovitură pentru PSD: Klaus Iohannis speculează la maximum ruptura dintre Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă!

Fostul şef al Aviaţiei Civile Sorin Stoicescu a declarat că acelşi avion, Pegna 2008,  a mai fost implicat într-un incident în august 2016.

În 8 august 2016, avionul a aterizat forţat  într-o zonă limitrofă a oraşului Topoloveni, din judeţul Argeş, din cauza unor defecţiuni tehnice, cele două persoane aflate în aparatul de zbor - pilotul şi copilotul - nefiind rănite.

Citește și: PSD reacționează! ‘Iohannis e supărat că României îi merge bine!’ .

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.