Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Evgheni Prigojin anunță că își retrage trupele din Bahmut pe 10 mai

AFP via Getty Images
prigojin

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, a declarat vineri că forţele sale vor părăsi oraşul Bahmut pe 10 mai. Şeful grupului rus de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, acuză din nou conducerea armatei ruse că refuză să-i livreze muniţii. Într-o înregistrare extrem de dură, el a filmat zeci de cadavre ale mercenarilor săi şi, folosind un limbaj injurios, se adresează direct ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu, şi şefului Statului Major, Valeri Gherasimov, care comandă operaţiunile din Ucraina, relatează AFP.

Prigojin a postat un videoclip extrem de dur

Videoclipul, postat chiar de Evgheni Prigojin pe reţelele de socializare, este de o violenţă rară. Liderul miliţiei Wagner arată zeci de cadavre la picioarele sale, pe care le prezintă ca fiind propriii săi oameni.

"Şoigu! Gherasimov! Unde sunt c**** sunt muniţiile?", strigă şeful Wagner, vituperând la adresa conducerii armatei ruse: "Uitaţi-vă la ei, ticăloşilor (...) vă odihniţi în cluburi scumpe (...) copiii voştri fac videoclipuri pe YouTube (...) credeţi că aveţi dreptul să dispuneţi de vieţile lor?", ţipă el. "Au venit aici ca voluntari şi au murit pentru ca voi să vă îndopaţi în birourile voastre", acuză oligarhul care a făcut avere graţie contractelor de catering pe care le-a avut cândva cu armata rusă.

Relaţiile dintre cel supranumit "Bucătarul lui Putin", pentru că era considerat un apropiat al liderului rus, şi Kremlin sunt tensionate de mai multe luni. În timp ce conflictul se împotmoleşte, paramilitarii însărcinaţi să ducă greul bătăliei de la Bahmut revendică în mod frecvent controlul zonei din jurul oraşului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.