Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Grecia își ÎNCHIDE frontierele terestre noaptea, cu excepţia celei cu Bulgaria

trafic grecia

Guvernul grec închis - pe timpul nopţii - frontierele terestre ale ţării călătorilor şi a impus o serie de măsuri sanitare de urgenţă pe mica Insulă Poros, situată în apropiere de Atena, unde au fost depistate recent peste zece cazuri, relatează BFMTV.

Atena a anunţat această măsură joi, în urma unei creşteri a contaminărilor cu covid-19.

Citește și: Gabriela Firea lansează un nou atac dur la adresa Guvernului: Minciuna a ieșit la suprafață

Doar frontiera cu Bulgaria nu este închisă noaptea, scrie news.ro.

O interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii vizează de asemenea baruri şi restaurante - până la 17 august -, iar târguri şi pieţe deschise au fost interzise.

Citește și: Decizie radicală luată de luptătorul K1 Cătălin Moroşanu! Pentru ce funcție candidează

Adunările de peste nouă persoane au fost interzise pe insulă, inclusiv la domiciliu, iar purtarea măştii este obligatorie peste tot.

Grecia a anunţat miercuri o ”săptămână de conştientizare”, înăsprind măsurile sanitare în urma unei creşteri puternice a contaminărilor, în contextul în care măsuri de precauţie au fost impuse deja în toată ţara în urmă cu câteva zile.

Citește și: Marcel Vela avertizează: Suntem cu ochii pe voi!

Astfel, autorităţile sanitare din ţară au impus, săptămâna trecută, obligativitatea purtării măştii în toate locurile publice închise şi au restrâns - până la 15 august - vizitele la aziluri de bătrâni şiîn alte instituţii în care se află persoane vulnerabile. Căsătoriile, botezurile şi înmormântările au fost limitate la adunări de 100 de persoane, iar târgurile au fost anulate.

Aceste decizii intervin în contextul în care Grecia se confruntă cu o creştere importantă a contaminărilor de câteva săptămâni.

Citește și: Marcel Ciolacu reacționează după declarațiile lui Orban despre bani: Dacă v-ați opri din furat atunci ați fi avut de unde să majorați și pensiile și să dublați alocațiile

Miercuri şi joi, autorităţile sanitare au înregistrat 153 de contaminări cu noul coronavirus, un bilanţ care se apropie de cel mai grav bilanţ cotidian - 156 de contaminări într-o singură zi - înregistrat la 21 aprilie.

Unii oficiali au atribuit deja această creştere recentă a contaminărilor ieşirii puternice în cluburi de noapte şi petrecerilor organizate seara.

Citește și: Gabriela Firea lansează un nou atac dur la adresa Guvernului: Minciuna a ieșit la suprafață

Doar 10% dintre cazurile înregistrate recent au condus, prin urmărire, la străini, sublinia miercuri, într-o şedinţă de Guvern, premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

De la începutul pandemiei, 5.100 de contaminări cu covid-19 au fost detectate în Grecia şi 210 morţi.

Citește și: Decizie radicală luată de luptătorul K1 Cătălin Moroşanu! Pentru ce funcție candidează

Premierul Kyriakos Mitsotakis a exclus o nouă izolare, în urma unei ieşiri din izolare treptate, în mai, şi deciziei, în iunie, de a primi turişti străini cu scopul de a salva o parte a sezonului turistic, vital în economia elenă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.