Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Hans Klemm, întâlnire cu un membru al Guvernului Dăncilă

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Hans Klemm

Ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit în această dimineaţă cu viceprim-ministrul Ana Birchall pentru a trece în revistă vizita de succes avută de aceasta la Washington, unde s-a întâlnit cu Secretarul de Stat Mike Pompeo şi cu cel al Energiei, Rick Perry, pentru discuţii care au vizat întărirea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic, potrivit Ambasadei SUA la București.

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, a avut, luni, o întâlnire la Departamentul de Stat cu secretarul de stat american, Mike Pompeo, ea vizitând şi Departamentul Energiei, unde a avut o întrevedere cu secretarul energiei, Rick Perry.

Vicepremierul Ana Birchall a reafirmat importanţa deosebită a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii pentru politica externă a ţării noastre şi a subliniat succesul reuniunii anuale a Dialogului Strategic de la Bucureşti. Cei doi demnitari au convenit continuarea coordonării strategice dintre România şi State Unite pentru avansarea priorităţilor comune în regiune şi gestionarea cu succes a ameninţărilor la adresa securităţii, prosperităţii şi democraţiei cu care se confruntă Europa din partea unor forţe externe”, informează Ambasada României în Statele Unite ale Americii.

Bitcoin a coborât la cel mai scăzut nivel din acest an, ajungând la 6450 de dolari, piața criptomonedelor fiind din nou în scădere

Potrivit sursei citate, Birchall a subliniat importanţa menţinerii unei politici coezive şi echilibrate a NATO pe flancul estic.

”Salutând cooperarea excelentă în materie de securitate, Ana Birchall a reconfirmat obiectivul asumat al României de a-şi îndeplini angajamentele privind împărţirea echitabilă a responsabilităţilor în cadrul NATO în vederea consolidării capacităţilor defensive ale aliaţilor. Oficialul român a remarcat oportunităţile de dezvoltare a dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic şi a reiterat angajamentul ferm al României pentru aprofundarea securităţii energetice a Europei, prin continuarea implementării proiectelor de interconectare energetică la nivel regional şi diversificarea surselor de aprovizionare. Prezent la întâlnire, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a apreciat semnificaţia specială a discuţiilor la nivel înalt dintre cei doi oficiali pentru consolidarea Parteneriatului Strategic, bazat pe valorile democratice împărtăşite de cele două ţări. Totodată, ambasadorul român a salutat cooperarea strânsă dintre cele două ţări în domeniul securităţii şi acţiunile concrete de consolidare a parteneriatului pe dimensiunea economică”, mai informează Ambasada României în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.