Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră – Premierul Netanyahu a cerut armatei 'lista neagră': posibile ținte de atacat în Iran drept răzbunare după ultimele lovituri (presă)

The Times of Israel
Benjamin Natanyahu

Ultimă oră – Premierul Netanyahu a cerut armatei 'lista neagră': posibile ținte de atacat în Iran drept răzbunare după ultimele lovituri (presă)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut armatei israeliene (IDF) „opțiuni potențiale de țintă” pentru un atac israelian asupra Iranului, potrivit The Washington Post luni, citând surse israeliene.

Potrivit articolului, țintele includ o instalație iraniană din Teheran sau un atac cibernetic.

De asemenea, șeful Statului Major al IDF, Herzi Halevi, a declarat luni, într-o vizită la baza Nevatim, că atacul iranian va primi un răspuns israelian.

Cabinetul de război al Israelului s-a reunit din nou luni pentru a discuta opţiunile după atacul lansat de Iran sâmbătă noaptea împotriva Israelului.

Intenţia Israelului este să rănească Iranul pentru atacul său, dar să nu provoace un război în toată regula, relatează treleviziunea israeliană Channel 12.

Potrivit unor informaţii fără sursă, Channel 12 a relatat că intenţiile Israelului sunt să acţioneze în coordonare cu Statele Unite, care au declarat însă că nu se vor alătura Israelului într-un atac direct asupra Iranului.

Postul israelian Channel 12 susținea anterior într-un articol că Tel Avivul a luat decizia de a ataca „în mod clar și cu forță” Iranul, pentru atacul său cu rachete și drone de sâmbătă seara, relatează Times of Israel (subiectul pe larg, aici).

Iranul promite un răspuns dur

Iranul nu dorește o escaladare a tensiunilor, dar va răspunde imediat și mai puternic decât până acum dacă Israelul va riposta, i-a spus luni ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian omologului său britanic, David Cameron, potrivit presei de stat iraniene, informează Reuters, potrivit Rador Radio România.

Iranul a lansat sâmbătă noaptea sute de drone şi rachete asupra Israelului ca represalii la un atac asupra complexului ambasadei sale din Damasc, alimentând temerile privind un conflict regional mai amplu care să izbucnească din războiul dintre Israel și Hamas

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.