Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Primul municipiu din România care trece toate școlile în scenariul galben

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Toate unităţile de învăţământ din municipiul Caracal, județul Olt, intră în scenariul galben începând de joi. De asemenea, se suspendă activitatea restaurantelor, a cafenelelor din interior, dar și în cinematografe și teatre. Masca devine obligatorie în zona școlilor în întreg județul Olt, anunță MEDIAFAX.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a decis, miercuri, restricții pentru localitățile care înregistrează o rată a incidenței cumulate a cazurilor din ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1.000 locuitori, respectiv pentru municipiul Caracal și comuna Cezieni.

Citește și: Lovitură de teatru! Nu Mihail Neamțu este propunerea PMP pentru funcția de viceprimar al Capitalei

Deciziile Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt:

Suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor;

Suspendarea activităţii restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în hotel;

Suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;

Suspendarea activităţii în spații închise pentru cinematografe și teatre.

Măsurile intră în vigoare începând de miercuri şi se menţin până la data atingerii unei incidenţe cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori.

Pentru operatorii economici care desfășoară activități de preparare a hranei se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

De asemenea, toate unitățile de învățământ din Caracal vor trece în scenariul 2 – scenariul galben de funcționare, începând de joi. Asta înseamnă că au prioritate să meargă la şcoală preşcolarii, elevii din clasele 0-4 și elevii din anii terminali, iar ceilalți învață online.

Citește și: Elena Udrea a dezvăluit semnificația semnului cu degetul la nas din Parlament. Cui îi era adresat gestul

Unitățile de învățământ din comuna Cezieni funcționează conform scenariului galben de la începutul anului școlar 2020-2021.

Totodată, a fost introdusă și obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani și care stau în spațiul public deschis, pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor din Olt. Această măsură se aplică în intervalul orar de desfășurare a cursurilor școlare, respectiv între orele 7:30 şi 19:30, în vigoare începând de joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.