Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Reacția șefului CNCD după ce Klaus Iohannis a gafat după modelul Dăncilă: 'Logica ar trebui să fie identică'

Inquam Photos / Octav Ganea
presedinte cncd

Președintele CNCD, Asztalos Csaba, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu a primit nicio sesizare pe numele președintelui Klaus Iohannis cu privire la afirmația privind autiștii, dar că speța ar fi comparabilă cu cea a premierului Viorica Dăncilă, când s-a decis că nu a discriminat.

”CNCD a decis în cazul Dăncilă că nu suntem în prezența unei discriminări și logic ar fi își mențină jurisprudența. Am fost singurul cu opinie separată în cazul Dăncilă, care am arătat că având în vedere funcția pe care o ocupă doamna Dăncilă și efectele declarației persoanei care are o funcție de înaltă demnitate publică sunt altele decât ale unui cetățean care nu este într-o astfel de poziție, dar am avut alte șapte opinii majoritare, în care s-a arătat că se încadrează în limita exprimării de exprimare. Ca atare, logica ar trebui să fie identică.Trebuie să fim consecvenți, fără să mă antepronunț. Dar cele două spețe, din câte am citit, sunt comparabile”, a declarat pentru MEDIAFAX președintele CNCD, Asztalos Csaba.

Parlamentar, apel către Klaus Iohannis: Vă rog să împiedicați adoptarea acestei ordonanțe în viitoarea sedință de guvern

El a precizat că nu s-a primit nicio plângere la adresa președintelui Klaus Iohannis până la momentul transmiterii știrii.

Purtătorul de cuvânt al Președinției, Mădălina Dobrovolschi, a declarat că șeful statului ”nu a avut sub nicio formă intenția de a încălca dreptul la demnitate al persoanelor care suferă de autism” și își cere scuze dacă sunt persoane care s-au simțit lezate.

„Președintele României nu a avut sub nicio formă intenția de a încălca dreptul la demnitate al persoanelor care suferă de autism. Președintele României își cere scuze dacă, în urma afirmației dumnealui, sunt persoane care s-au simțit lezate”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Președintelui României, Mădălina Dobrovolschi.

Declarația Mădălinei Dobrovolschi vine după ce Klaus Iohannis a declarat marți seara că ”nu putem să ne facem că suntem autiști și să ne prefacem că nu se discută OUG pentru amnistie”, în contextul în care a precizat că e absolut obligatoriu ca întreaga agendă să îi fie trimisă când se pregătește o ședință de Guvern, precizând că doar el are căderea să vadă dacă sunt acte care intră sub incidența articolului 87.

"Dacă ne uităm la alte guverne PSD, nu putem să ne facem că suntem autiști și să ne prefacem că nu se discută de OUG pentru amnistie. Ultima OUG a dus la revoluție în stradă", a afirmat Iohannis.

Și premierul Viorica Dăncilă și-a cerut scuze, în luna februarie, după ce a folosit termenul „autiști” în luna februarie, când s-a referit la persoanele care ar „dezinforma Uniunea Europeană”, pe motiv că „știu realitatea, dar nu vor să o accepte”. CNCD a decis ulterior că declarația Vioricăi Dăncilă se încadrează în limitele libertăţii de exprimare şi nu constituie discriminare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.