Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ S-au anunțat primele propuneri OFICIALE ale PSD, PNL și USR pentru locurile vacante de la CCR: Un nume s-a autopropus

CCR

La Curtea Constituțională se schimbă rândurile! Dacă președintele Klaus Iohannis a decis pe cine trimite în locul lui Petre Lăzăroiu, semnând deja decretul pentru Simina Tănăsescu, fosta sa consilieră, plecată cu scandal de la Cotroceni, Senatul a făcut publice primele nume oficiale pentru cele două locuri ce vor rămâne libere la CCR. Din acestea două, unul va aparține candidatului propus de Camera Deputaților.

Cel care va fi propus de Senat judecător la CCR îi va lua locul Simonei-Maya Teodoroiu, al cărei mandat se va încheia în data de 15 iunie 2019. Aceasta a fost propusă de PSD și aleasă în februarie 2015 de plenul Senatului în calitatea de judecător al CCR în locul lui Toni Greblă, care a demisionat din această funcţie.

”În conformitate cu Hotărârea Biroului Permanent a Senatului din data de  3.05.2019,

În temeiul art. 5, alin. 5, din Legea 47/1992, cu completările și modificările ulterioare, privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale a României,

Citește și: S-a dat ordin! Cutremur pe piață! Lovitură pentru Vodafone, RCS&RDS și ceilalți mari jucători

Până la data de 6.05.2019, ora 18.00, au fost depuse, la Comisia Juridică, de Disciplină, Imunități și Validări a Senatului, următoarele candidaturi de judecător la Curtea Constituțională a României, din partea grupurilor parlamentare :

Grupul parlamentar PSD – domnul Cristian Deliorga;

Grupul parlamentar PNL – domnul Cătălin Daniel Fenechiu;

Grupul parlamentar USR – domnul Ovidiu Mircea Ursuța Daraban.

Citește și: A fost apăsat butonul de panică! Trocul făcut de Liviu Dragnea

Menționăm că a fost depusă și o candidatură fără susținerea vreunui grup parlamentar, în persoana domnului Gheorghe Iancu.

Candidații vor fi audiați în cadrul Comisiei Juridice, de Disciplină, Imunități și Validări, mâine, 7.05.2019, începând cu ora 10.00.

La finalul audierilor, Comisia Juridică, de Disciplină, Imunități și Validări va înainta Biroului Permanent al Senatului un raport cu privire la toți candidații.”, a precizat Robert Cazanciuc, preşedintele Comisiei.

Citește și: Toți românii cu Prima Casă sunt vizați! Mutarea pe care o pregătește Guvernul Dăncilă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.