Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Sibiul va fi CARANTINAT: Ce complicații apar pentru Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis coroana

Subprefectul Rareş Macrea a declarat miercuri seara că autorităţile sanitare iau în calcul carantinarea municipiului Sibiu, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

Asta implică restricții și pentru președintele Klaus Iohannis, care face naveta săptămânal de la București la Sibiu și înapoi. Conform legii, persoanele care locuiesc în zona carantinată şi desfăşoară activitate profesională în afara zonei carantinate pot intra și ieși cu prezentarea unei adeverinţe de la angajator, legitimaţie de serviciu sau oricare alt document care să ateste activitatea profesională.

Citește și: S-a găsit soluția! Cum ar putea dispărea virusul în doar trei minute

Întrebat de jurnalişti dacă ia în calcul carantinarea municipiului Sibiu, subprefectul Rareş Macrea a spus: "Vă daţi seama că luăm în calcul acest lucru şi specialiştii în sănătate publică vor găsi cele mai bune metode pentru a preîntâmpina această evoluţie fulminantă la Sibiu. Şi da, carantinarea este una dintre opţiuni, numai că nu o vom lua noi aici. Propunerile sunt absolut de ordin tehnic şi le face DSP-ul".

Directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, a confirmat că a solicitat carantinarea municipiului Sibiu, scrie agerpres.ro.

Citește și: Gabriela Firea: Un Grup de Comunicare Strategică ce nu a făcut altceva decât să dezinformeze populaţia

"Direcţia de Sănătate Publică în acest moment a făcut o analiză de risc pentru anumite localităţi din judeţul Sibiu şi a trimis-o la Centrul Naţional de Sănătate Publică pentru a primi un aviz. (...) Prin acea analiză de risc, da, se propune carantinarea unor localităţi din judeţul Sibiu, inclusiv a municipiului Sibiu", a explicat Budescu.

Autorităţile locale s-au reunit de urgenţă miercuri seara într-o şedinţă în care au decis ca şi Spitalul de Psihiatrie din Sibiu să preia pacienţii cu COVID-19 care suferă de afecţiuni psihice.

Judeţul Sibiu are rata de infectare cea mai mare din România, de peste 7 la mia de locuitori, cele mai multe cazuri fiind în municipiul Sibiu, potrivit datelor oficiale.

Citește și: Mare atenție! Declarația pe propria răspundere este valabilă numai în format fizic .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.