Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Soția criminalului de la Onești a fost arestată pentru 30 de zile

Soţia autorului dublei crime de la Oneşti a fost arestată preventiv pentru 30 de zile sub acuzația de complicitate la luare de ostatici. Decizia a fost luată de Judecătoria Onești.

Comisarul şef Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR, a explicat de ce le-a cerut judecătorilor mandat de arestare preventivă pentru femeie. El a spus că soţia autorului se afla în apartamentul de deasupra celui în care erau ţinuţi cei doi muncitori ostatici şi îşi încuraja soţul în demersul său.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

"Soţia lui i-a transmis că face bine ceea ce face, motiv pentru care, din câte cunosc, este prezentată cu propunere de arestare preventivă. Ea stătea deasupra apartamentului în care avea loc incidentul. Era la nişte prieteni, în mod constant, mai ales soţia mergea acolo", a spus directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR.

Femeia a fost reţinută încă din noaptea de luni spre marţi, fiind suspectă de comiterea infracţiunii de complicitate la lipsire de libertate.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze

Autorul dublei crime are patru condamnări la activ - în anii 1987, 1991, 1992 şi 2010, ultima fiind în Italia pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

Luni, un bărbat de 68 ani a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Oneşti, după care a anunţat la 112 că îi va omorî.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Am spus foarte clar că nu sunt adeptul creșterii taxelor, mai ales într-o perioadă în care economia este sub potențial pentru a aduce venituri la buget’

La faţa locului au venit forţele de ordine, dar şi un negociator, care a încercat, mai multe ore, să îl determine pe bărbat să renunţe la intenţiile sale.

Echipa de specialişti de la IGPR deplasată la Oneşti, pentru a verifica modul de intervenţie în acest caz, a informat că agresorul fusese adus "sub control" în urma negocierilor purtate de către poliţişti timp de mai multe ore, însă la ora 16,55 "s-a produs un declic", atunci când "una dintre victime a încercat să îl atace pe bărbatul agresor", acesta fiind momentul când făptuitorul a început să lovească cu cuţitul.

Citește și: Situație dificilă pentru Călin Popescu-Tăriceanu: ÎCCJ a dat undă verde pentru începerea judecării pe fond

Atunci, forţele de ordine au intrat în apartament şi l-au împuşcat pe agresor. Una dintre victime a fost declarată decedată la faţa locului, iar a doua a murit la spital. Agresorul a fost internat în spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Apartamentul în care s-au comis crimele fusese al agresorului, iar acum se afla în proprietatea Chimcomplex în urma unei executări silite.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

"Cele două victime erau angajate ca electricieni la Chimcomplex şi verificau sistemul electric al apartamentului în vederea renovării acestuia. Apartamentul era în conservare în ultimii 12 ani, noi nu l-am folosit. Apartamentul era în proprietatea noastră din 2009", a declarat purtătorul de cuvânt al Chimcomplex Oneşti.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru omor calificat.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze

În urma crimei de luni, conducerea Poliţiei Române a dispus ca o echipă de specialişti, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor de poliţie Florentin Bracea, să se deplaseze de urgenţă în judeţul Bacău, pentru a verifica modul de intervenţie la eveniment.

Chestorul Florentin Bracea a arătat că vinovaţii vor fi traşi la răspundere.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Am spus foarte clar că nu sunt adeptul creșterii taxelor, mai ales într-o perioadă în care economia este sub potențial pentru a aduce venituri la buget’

"Verificăm modul de intervenţie a poliţiştilor din cadrul IPJ Bacău. Suntem determinaţi să clarificăm toate aspectele care ţin de acest eveniment. La finalizarea verificării vom întocmi un raport cu rezultatul acestora, iar cei care se fac vinovaţi de această tragedie vor răspunde legal. (...) Nu eram aici dacă poliţiştii de la IPJ Bacău şi-ar fi făcut treaba până la capăt. Ne aflăm în situaţia în care două vieţi sunt pierdute. Analizăm modul de intervenţie, iar la finalizare vom întocmi un raport cu propuneri şi măsuri. Nu mă pot antepronunţa cu privire la vinovăţia vreunui coordonator, poliţist, care a intervenit la faţa locului. Vă asigur că cei care au greşit vor plăti pentru că aici vorbim de pierderea a două vieţi", a declarat Florentin Bracea.

Citește și: Situație dificilă pentru Călin Popescu-Tăriceanu: ÎCCJ a dat undă verde pentru începerea judecării pe fond .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.