Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Trenuri de călători au rămas blocate în Cluj, Iași, Brașov și Mureș din cauza prăbușirii copacilor

stirileprotv.ro
tren cfr

Cel puțin 8 trenuri de călători sunt blocate, în acest moment, după ce fenomenele meteo au provocat ruperea unor copaci și prăbușirea acestora pe liniile de cale ferată.

Cluj

Circulația trenurilor între stațiile Iclod și Bonțida, din județul Cluj, se va realiza, sâmbătă, cu tracțiune Diesel, pe firul II, după ce un plop s-a prăbușit în gabaritul căii, a rupt linia de înaltă tensiune și stâlpul de susținere al firului de contact, aferent firului I de circulație. Din cauza acestor avarii, înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, patru trenuri de călători ( IR 15836, R 4095, R 4010 și IR 1831) care urmează să tranziteze zona, vor circula cu tracțiune Diesel, astfel încât să fie asigurată continuitatea în traficul feroviar.

Iași

Vijeliile din ultimele ore au afectat traficul feroviar și în județul Iași, unde, sâmbătă seara, sunt trenuri care staționează în gări, din cauza copacilor prăbușiți pe calea ferată. Potrivit CFR SA, circulația trenurilor între stațiile Ilva Mare - Măgura Ilvei este oprită temporar, sâmbătă seara, din cauza copacilor prăbușiți pe calea ferată. „Trenul IR 1765 staționează la această oră în gara Lunca Ilvei. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a transmis, ulterior, că la ora 22.21 s-a redschis secția CF Ilva Mare - Măgura Ilvei, trenul IR 1765 și-a reluat circulația, urmând să ajungă la destinație cu o întârziere de 80 de minute. Pe raza Regionalei CF București, între stațiile Zăvestreni - Videle, pe firul I, sunt copaci căzuți în gabarit. În această zona, trenurile nu staționează, acestea fiind retrasate să circule pe firul II.

Brașov

Circulația feroviară între Deda - Deda Bistra - Răstolița - Lunca Bradului, din județul Brașov, este oprită temporar, sâmbătă seara, din cauza copacilor prăbușiți pe calea ferată. Astfel, trenul 367-2 care tranzita intervalul de stații Deda - Deda Bistra va fi retras în stația Deda. Două trenuri de călători (IR 1944 și R 4146) au fost oprite temporar în stațiile Râpa de Jos și Sieu.

Mureș

Un tren de călători a fost oprit, sâmbătă seara, în Defileul Topliţa-Deda. „În urma căderii a doi copaci pe firele de tensiune pe raza localităţii Andreneasa, în momentul de faţă este un tren de călători oprit în dreptul localităţii Andreneasa", a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii e Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.