Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMELE INFORMAȚII Partidul premierului din India anunță victoria în alegerile generale

The Indian Express
modi premier india

Partidul premierului Narendra Modi a anunțat joi că a câștigat alegerile generale din India în urma numărării voturilor, în timp ce piața bursieră a crescut în așteptarea unui alt mandat de cinci ani al liderului naționalist hindus, relatează Associated Press, informează Mediafax.

Citește și:Un american a murit în timp ce se întorcea de pe vârful Muntelui Everest - Numărul morților din acest sezon a ajuns la trei

Datele Comisiei electorale au arătat că partidul Bharatiya Janata a obținut 299 de mandate din cele 542 de locuri din camera inferioară a Parlamentului, cu principalul său rival, Congresul Național indian.

Datele nu au indicat ce procent din cele 600 de milioane de voturi exprimate în timpul alegerilor care au durat timp de șase săptămâni au fost numărate. Deși numărătoarea finală va fi terminată până joi seara, președintele BJP Amit Shah a susținut că a obținut victoria, creditând "conducerea" lui Modi.

Modi însuși a postat pe Twitter: "India câștigă încă o dată."

Alegerile au fost văzute ca un referendum pentru susținerea primului ministru în vârstă de 68 de an, ale cărui reforme economice au avut rezultate nwconcludente, dar a cărui popularitate în societatea puternic stratificată a Indiei a suferit.

Jumătate dintre sondajele de ieșire de la urne, publicate după scrutinul care s-a încheiat duminică, au indicat victoria lui Modi și a partidului Bharatiya Janata. Un partid sau o coaliție are nevoie de o majoritate simplă de 272 de locuri, sau puțin peste jumătate din locurile din camera inferioară a Parlamentului.

"Dl. Modi va fi următorul prim-ministru, suntem foarte siguri de acest lucru ", a declarat Meenakshi Lekhi, membru al Parlamentului de la New Delhi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.