Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimele informații despre dezastrul Titan: Sunetele misterioase de pe submersibil. Ce spun experții / AUDIO

titan

Înregistrarea cu zgomotele detectate în timpul căutării submersibilului Titan, sunete care au dat speranță salvatorilor că ar putea găsi în viață pasagerii, a fost publicată într-un nou documentar, potrivit BBC.

Sunetele au fost captate de un sonar în timpul operațiunii de salvare a submersibilului dispărut cu cei cinci pasageri la bord.

Echipa Royal Canadian Air Force care a condus misiunea de căutare și salvare a oferit înregistrarea audio producătorilor filmului „The Titan Sub Disaster: Minute by Minute”, care urmează să fie difuzat pe postul Channel 5 pe 6 și 7 martie.

Sunetele au fost raportate în timpul operațiunii de salvare și au fost descrise ca „bătăi auzite la intervale de aproximativ 30 de minute”.

Analiza marinei americane a determinat că zgomotele au fost cel mai probabil fie zgomot oceanic, fie zgomot de la alte nave de căutare, a declarat un oficial, potrivit BBC.

Un înalt oficial militar a dezvăluit că un sistem acustic al Marinei SUA a detectat o „anomalie”, ceea ce a fost probabil implozia din 18 iunie – data coborârii navei.

Ce spun experții

Experții au ajuns la concluzia că o implozie a distrus submersibilul Titan „aproape instantaneu”, pasagerii neavând „nicio oportunitate de a cere ajutor”.

Experții au ajuns la concluzia că o implozie a distrus submersibilul Titan „aproape instantaneu”, pasagerii neavând „nicio oportunitate de a cere ajutor”.

Submersibilul Titan a pierdut contactul cu nava-mamă pe 18 iunie, la o oră și jumătate după începerea scufundării către epava Titanicului (4.000 metri adâncime) cu cinci persoane la bord.

În iunie 2023, resturi ale submersibilului, descoperite pe fundul oceanic la o distanţă de 488 de metri de epava Titanicului, la o adâncime de aproximativ 4 kilometri sub nivelul apei, au fost scoase la suprafață într-o operațiune coordonată de Paza de Coastă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.