Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul atac american în Siria stârneşte reacţii dure la Moscova şi Damasc

reuters
atac sua in siria

Rusia a condamnat ca "inacceptabil" bombardamentul coaliţiei conduse de SUA asupra unui convoi având legătură cu regimul sirian în apropierea frontierei cu Iordania, a indicat vineri un înalt responsabil al diplomaţiei ruse, Ghennadi Gatilov, citat din Geneva de agenţiile de presă ruse, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

"Orice acţiune militară care agravează situaţia din Siria afectează, de fapt, procesul politic. Mai ales atunci când vine vorba de acţiuni (militare) desfăşurate împotriva forţelor armate siriene", a declarat Gatilov, ministru adjunct de externe rus, conform RIA Novosti.

Lucrurile SE COMPLICĂ în Orient: SUA au trimis un al doilea portavion

"Aceasta este absolut inacceptabil şi reprezintă o încălcare a suveranităţii Siriei", a adăugat diplomatul rus.

În acelaşi timp, Siria a condamnat vineri "agresiunea coaliţiei" internaţionale conduse de SUA împotriva armatei sale cu o zi în urmă în sud-estul ţării, acţiune ce s-a soldat cu "morţi", potrivit unei surse militare siriene, citate de AFP.

"Aşa-numita coaliţie a atacat ieri (joi) în jurul orei 16:30 (13:30 GMT) o poziţie a armatei arabe siriene pe ruta Al-Tanf în regiunea siriană Badia, omorând mai mulţi martiri şi provocând pagube materiale", a precizat această sursă, conform agenţiei oficiale Sana.

Un atac aerian american împotriva unei miliţii susţinute de Damasc cu o zi în urmă a lovit "unul dintre punctele noastre militare", a declarat o sursă militară vineri pentru Reuters, adăugând că mai multe persoane au fost ucise.

Responsabili americani au indicat că atacul aerian a reprezentat o măsură pur defensivă.

Convoiul vizat includea miliţii siriene şi iraniene şi se îndrepta spre baza din Tanf când s-au ciocnit cu forţe rebele, a declarat pentru Reuters un membru al forţelor rebele siriene susţinute de SUA.

Apele Mării Chinei de Est dau în CLOCOT. Japonia trimite avioane de vânătore în regiune

Un purtător de cuvânt militar al coaliţiei antijihadiste, colonelul Ryan Dillon, s-a referit la un convoi al "forţelor pro-regim", iar un alt responsabil american a indicat că a fost vorba "probabil" de miliţii şiite, fără alte precizări despre identitatea acestora, conform AFP. 

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), opt persoane, "în majoritate nesirieni", au fost ucise în acest atac aerian. 

Sursa militară siriană, citată de AFP, a declarat că "armata va continua să-şi îndeplinească îndatoririle în lupta împotriva Daesh (acronimul arab al Statului Islamic) şi apărarea întregului său teritoriu şi nu se va lăsa intimidată de tentativele aşa-zisei coaliţii de a o împiedica să-şi facă datoria sacră".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.