Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul procuror supraviețuitor al procesului de la Nurnberg: 'Vreau să-l văd pe Putin după gratii'

jpost.com
Benjamin Ferencz

Fostul procuror Benjamin Ferencz, care a lucrat la Procesele de la Nurnberg (procesul liderilor germani ai lui Hitler), a declarat că președintele rus Vladimir Putin ar putea fi condamnat pentru crime împotriva umanității comise de armata rusă în Ucraina, potrivit mai multor rapoarte.

Ferencz, un new-yorkez dintr-o familie de imigranți evrei, a fost însărcinat să înființeze o filială nazistă pentru crime de război în 1944, ceea ce însemna să vadă priveliști îngrozitoare din lagărele de concentrare.

„Crimele pe care Rusia le comite în prezent împotriva Ucrainei sunt o rușine pentru societatea umană, iar cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere pentru agresiune, crime împotriva umanității și crimă”, a spus Ferencz pentru The Mirror.

Potrivit lui Ferencz, Putin ar putea fi închis în același mod ca și Radovan Karadzic, un lider sârb bosniac, care a fost acuzat de genocid.

„Acest lucru este foarte realist (închisoare a președintelui Federației Ruse - UE). Tot ce aveți nevoie este hotărârea de a o face, pentru că ei (rușii) nu trăiesc pe Lună. Vreau să-l văd pe Putin după gratii, este posibil ”, a adăugat Ferencz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.