Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UMF Iaşi este una dintre cele mai cosmopolite instituţii de învăţământ, cu reprezentanţi a 75 de naţiuni, spune rectorul Scripcariu

news.umfiasi.ro/
umf iasi

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Gr. T. Popa" din Iaşi este una dintre cele mai cosmopolite instituţii de învăţământ superior din România, a declarat, luni, în cadrul festivităţii de deschidere a noului an universitar, rectorul Viorel Scripcariu.

În discursul său, rectorul UMF a vorbit despre calitatea actului educaţional al acestei universităţi şi despre deschiderea spre lumea academică internaţională, potrivit agerpres.ro.

Scripcariu a subliniat "apetenţa extraordinară pentru spaţiul vast şi extrem de fertil al francofoniei universitare", făcând astfel referire la faptul că la UMF Iaşi învaţă aproape 800 de studenţi francezi şi peste 1.300 de studenţi francofoni.

"Ne mândrim şi în acest an cu un număr mare de studenţi străini care au ales să înveţe la universitatea noastră. Universitatea reuneşte reprezentanţi a 75 de naţiuni, fiind astfel una dintre cele mai cosmopolite instituţii de învăţământ superior din România. Este o uriaşă bogăţie culturală pe care ne dorim să o valorizăm atât pentru comunitatea academică, cât şi pentru Iaşiul universitar. Suntem o universitate europeană şi internaţională nu doar prin prisma numărului mare de studenţi străini, ci şi prin prezenţa în topurile academice internaţionale şi ne străduim cu fiecare an să urcăm în clasamente treaptă cu treaptă", a spus rectorul UMF.

Ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, şi-a exprimat bucuria de a fi prezentă la acest moment festiv. Ea a catalogat ca fiind "bine gândită" politica de organizare şi de adaptare a UMF "Gr. T. Popa" în context pandemic, fapt care a presupus organizarea unor cursuri onsite şi online, precum şi o politică de vaccinare foarte activă.

"Este o bucurie pentru mine să mă aflu aici. Este prima deschidere de an universitar la care particip. Universitatea de Medicină 'Gr. T. Popa' este o instituţie de mare calibru, este prima instituţie de învăţământ medical din România cu mai mult de 800 de profesori, cu 9.000 de studenţi, cu şapte specializări şi 770 de studenţi francezi. Este cea mai importantă comunitate academică francofonă din Europa Centrală şi Orientală. (...) Sunteţi prima universitate de medicină cu foarte multe acorduri internaţionale, sunteţi prima universitate din România clasată în Times Higher Education şi a doua în clasamentul U-Multirank. Universitatea se caracterizează prin excelenţă, dar şi prin capacitatea de a se adapta noului context medical şi un lucru care este extrem de important pentru noi, capacitatea de a implementa noile concursuri în franceză pentru studenţii la Medicină. Am apreciat faptul că i-aţi integrat pe studenţii internaţionali şi le-aţi oferit posibilitatea de a avea reprezentanţi în Senatul Universităţii, un lucru extrem de important pentru viitor. (...) Cooperarea cu UMF din Iaşi are o istorie lungă, o cooperare vie şi modernă, şi nu doar atât, ci şi o cooperare care ştie să se adapteze contextelor celor mai complicate. Astăzi mulţi studenţi candidează pentru a fi admişi la UMF din Iaşi şi mulţi dintre aceştia reuşesc să îşi finalizeze studiile. Le urez studenţilor dumneavoastră ca viaţa lor de studenţi să fie fericită şi împlinită, cum a fost a studenţilor dinaintea lor", a afirmat Laurence Auer.

La festivitatea de deschidere a anului universitar 2021-2022 de la UMF "Gr. T. Popa" au fost prezenţi şi rectorii celorlalte patru universităţi de stat din Iaşi, reprezentanţi ai mediului academic, studenţilor şi autorităţilor locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.