Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UMF pune la dispoziția studenților, prin cele 11 cămine, 3.200 de locuri de cazare, număr ce acoperă peste 90% din totalul solicitărilor

umf carol davila

Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila pune la dispoziția studenților, prin cele 11 cămine, 3.200 de locuri de cazare, număr ce acoperă peste 90% din totalul solicitărilor depuse de către studenții UMF, informează, marţi, instituţia de învăţământ, scrie Mediafax.

“UMF pune la dispoziția studenților săi, prin cele 11 cămine studențești, dispuse în Campus Universitar Regie și Grozăvești-7, respectiv 3, în Grozăvești și unul în Piaţa Rosseti, un total de 3.224 locuri de cazare, număr ce acoperă peste 90% din totalul solicitărilor depuse de către studenții UMF. (...) Potrivit criteriilor de alocare a spațiilor locative către studenții UMF, singura categorie care beneficiază de gratuitate o reprezintă cea a studenților care sunt orfani de ambii părinți și cei ai căror părinți sunt cadre didactice, dar doar în limita locurilor disponibile din căminele A2-Regie și E-Grozăvești”, se arată într-un comunicat.

Criteriile de cazare pentru studenţii admiși în sesiunea din iulie au fost: studenţii orfani de ambii părinţi sau de un părinte; probleme sociale; punctajul obţinut la examenul de admitere; studenţii ai căror părinţi sunt cadre didactice.

Citește și: O fetiță de 10 ani a murit, după ce a fost spulberată pe trecerea de pietoni de un TIR

“Pentru anii II – VI a fost depus un nr. de 3.100 solicitări de cazare. Capacitatea de cazare pentru anii II – VI este de 3.024 locuri, în timp ce pentru studenții de anul I, numărul solicitărilor se ridică la 340, pentru un disponibil locativ de 200, repartizarea făcându-se în baza criteriilor cuprinse în metodologia de cazare aprobată de către Consiliul de Administrație al UMF”, mai arată sursa citată.

Instituţia de învăţământ dispune de şase cămine. Astfel, căminele U1 şi U6 sunt de tip garsonieră cu trei locuri în cameră, grup sanitar și bucătărie proprie. Căminele B1 şi B2 au câte două locuri în cameră şi grup sanitar propriu. Căminul E are două locuri cu grup sanitar comun, iar căminul A2 – câte trei locuri, cu grup sanitar comun. Căminul Bolintineanu are camere de câte două și trei locuri şi grup sanitar comun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.