Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UMILINȚĂ Domeniul în care SUA depind de Rusia: Americanii le-au cerut rușilor să construiască două nave pentru Staţia Spaţială Internațională

putin trump

Rusia va construi două nave Soiuz suplimentare pentru misiunile de pe Staţia Spaţială Internaţională din 2020-2021, la solicitarea Statelor Unite, care nu vor reuşi să-şi construiască până atunci noile navete, a anunţat Agenţia Spaţială Rusă Roskosmos.

Șeful Roskosmos, Dmitri Rogozin, a declarat că decizia a fost luată la solicitarea directorului Agenției Spațiale Americane NASA, Jim Brandenstein, care a informat că noile nave americane comerciale, construite de societăți private și destinate zborurilor spre stația spațială, vor necesita teste suplimentare, informează rador.ro.

Citește și: Viorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis: Chiar preşedintele n-a putut vorbi pentru ca această investiţie să aibă loc în România?

Rogozin a spus că, pentru a ajuta partenerii americani, Roskosmos va reduce numărul de cosmonauți ruși, deşi echipajele sunt deja aprobate, ca și programele de cercetare ruseşti de la bordul stației internaționale.

Este o situație critică, în care americanii pot rămâne fără astronauți, la bordul Stației Spațiale Internaționale, ceea ce ar putea paraliza segmentul lor, a declarat Rogozin.

Citește și: Se anunță un protest de amploare duminică! Se iese în stradă împotriva Mafiei Lemnului

După închiderea, în 2011, a programului Space Shuttle al NASA, transportul astronauților americani, la şi de la Stația Spațială Internațională, este realizat cu nave rusești Soiuz, pe baza unui contract comercial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.