Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UMPMV doreste revenirea la forma adoptata in 2015 a Legii pensiilor militare de stat

UMPMV
UMPMV Uniunea militarilor și politistilor

Uniunea Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul” (UMPMV) considera ca este necesara revenirea la forma initiala a Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Presedintele UMPMV, gl.(r) Gabriel Oprea este cel care a initiat Legea 223/2015, ca vicepremier pentru securitate națională și cel care a susținut-o inclusiv din postura de premier interimar, până la adoptarea sa de către Parlament. Proiectul legislativ initiat de Gabriel Oprea a trecut de Parlament fără niciun vot împotrivă, legea fiind ulterior promulgată de către președintele României.

 

Initiativele legislative, deciziile si masurile aplicate de presedintele UMPMV, gl.(r) Gabriel Oprea, in calitate de ministru al apararii nationale, al afacerilor interne, de vicepremier pentru securitate nationala, dar si ca premier interimar, au fost apreciate de catre liderii sindicatelor din domeniu.

De-a lungul timpului, acestia si-au exprimat public aprecierea, in mod deosebit fata de Legea 223/2015, in cadrul intalnirilor cu fostul vicepremier pentru securitate nationala.

Mircea Dogaru: “Noi am comunicat întotdeauna bine cu dumneavoastră, ne-am ținut de cuvânt și noi, și dumneavoastră. Dumneavostră ați avut o contribuție esențială, mai ales cu Legea 223/2015, o lege reparatorie care apăra egalitatea”.

Valeriu Pricină:

“Ați promovat în spațiul public problematica pensiilor militare, asociind la dezbatere formațiunile sindicale și direcțiile responsabile din sistemul militar, ați organizat elaborarea unei legi a pensiilor militare de stat și ați susținut în plan parlamentar, politic și instituțional, votarea și promulgarea legii 223/2015. Noi, cei din sindicat, am apreciat atitudinea dumneavostră pentru că am înțeles cu toții că nu este vorba despre simple inițiative camaraderești ale unui militar față de camarazii săi, ci despre gesturile explicite ale unui om politic care și-a angajat partidul pe o direcție de susținere a instituțiilor apărării și implicit ale profesioniștilor activi și în rezervă care le compun.

În perioada 2011 – 2015, UNPR a fost formațiunea politică în al cărei program au fost asumate astfel de obiective, iar liderul politic, președintele fondator, s-a angajat într-o veritabilă luptă pentru reașezarea problematicii apărării pe o poziție prioritară în stat și pentru susținerea drepturilor militarilor activi și în rezervă”.

Dumitru Coarnă: “Faptele ne definesc. Tot timpul încerc să fiu rațional și să vin cu elemente concrete. Când fac recurs la memorie și mă gândesc la 1990 – 2018, privesc la elementele bugetare de la ministerul de interne, văd că ați fost singurul ministru care a acționat în conformitate cu calitatea și importanța muncii noastre. Și mă gândesc la toate proiectele legislative pe care le-ați generat și care au fost puse în practică imediat, cum ar fi norma de hrană, norma de echipament, ordonanța 37, legea 223, transportul, lucruri care practic au avut efect imediat. Împreună am făcut aceste lucruri, îmi place să fiu corect și am afirmat că dacă dumneavoastră nu erați factorul decisiv acolo, multe din proiecte nu treceau. În condițiile acestea, sigur că aveți respectul nostru și în momentul în care trebuie să construiți ceva pentru această familie din domeniul apărare, siguranță și ordine publică, noi vom fi alături de dumneavoastră”.

Florin Vîlnei: “Așteptam să ne întindeți mâna. Ați fost singurul ministru care ne-a adus împreună, care ne-a unit. De asta are nevoie România. Cred că trebuie să fim organizați, ca să putem vorbi despre viitorul ministerului de interne, să putem face lucrurile să meargă. Am simțit, am văzut și am trăit lucrurile care s-au făcut în minister în mandatul dumneavoastră. A fost o perioadă foarte bună pentru minister. Aveți în noi un sprijin necondiționat”.

Iulian Surugiu: “Este foarte bine ca fostul vicepremier Gabriel Oprea ne invita la discutii. Cu toții am avut o perioadă grea. Ne-am ridicat și mergem înainte. Peste tot am spus că în mandatul dumneavoastra s-au făcut lucrurile cele mai bune pentru ministerul de interne. Ne aveți alături”.

Ionel Babuș: “Sunt deosebit de onorat sa spun, alături de ceilalți colegi pentru că noi, cei din poliție, am simțit sprijinul venit din partea dumneavoastră și ați fost un ministru drept. Suntem alături de dumneavoastră și vom fi până la capăt”.

Gabriel Oprea, presedintele UMPMV: “Trebuie să vrei și să poți. Este foarte important, ca atunci când ocupi o funcție publică, să dovedești seriozitate și responsabilitate în relația cu oamenii, să cunoști bine problemele cu care se confruntă instituția respectivă, să ai deschidere spre dialog pentru a cunoaște aceste probleme, să găsești soluții și să-ți respecți întotdeauna cuvântul. Trebuie să apărăm ce am obținut. Trebuie să apărăm ceea e sfânt în România. Țara merge înainte dacă instituțiile acestea sunt respectate. Mergem pe drumul nostru, tot împreună. Legea 223/2015, o lege bună pentru beneficiarii săi, trebuie sa fie din nou aplicată în forma sa inițială”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.