Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UMPMV: 'Respingem total pozitia oficiala a unui partid parlamentar referitor la Holocaust'

http://umpmv.eu/
Holocaust

Uniunea Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul” (UMPMV) respinge si condamna orice actiune de natura extremista, indiferent de entitatea care o emite, fie ca vorbim despre partide politice, institutii sau persoane publice.

In acest context, consideram neavenita si respingem total pozitia oficiala a unui partid parlamentar referitor la Holocaust.

Holocaustul a fost un genocid care s-a extins pe un întreg continent, care a distrus nu doar indivizi și familii, prin persecutare sistematică și ucidere organizată, ci și comunități și culturi dezvoltate de-a lungul secolelor.

Minimizarea acelor tragedii, care au marcat istoria lumii, catalogarea Holocaustului drept o “temă minoră” de catre un partid care face parte din Parlamentul Romaniei, denota o totala lipsa de respect fata de realitate, fata de un stat prieten statului roman, dar si fata de copiii Romaniei, care trebuie sa cunoasca adevarul despre lumea in care traiesc si despre istoria ei.

Educatia presupune in primul rand informare, cunostere, iar copiii romani au dreptul sa stie adevarul istoric si cu partile sale negre, si cu momentele dramatice, pentru a intelege cum a ajuns omenirea sa arate asa cum arata astazi.

Dintotdeauna, ne luptam pentru libertate, pentru democratie, pentru egalitate, ne luptam pentru dreptul la libera exprimare, iar lumea a ajuns sa atinga aceste deziderate prin evolutie, prin conlucrare, dar si prin sacrificiu.

Holocaustul este durere. Nu putem merge inainte si nu ne putem bucura de libertatile de astazi fara sa cunoastem si sa intelegem in profunzime acest adevar dureros al istoriei omenirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.