Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un al treilea bărbat, arestat în cazul atacului de la biserica din Nisa

Un al treilea bărbat, un apropiat al unui suspect interpelat vineri seară, a fost arestat în cadrul anchetei asupra atacului cu cuţitul din bazilica din Nisa (sud-estul Franţei), care a făcut trei morţi, a anunţat sâmbătă o sursă judiciară, citată de France Presse, potrivit AGERPRES.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a fost prezent în timpul percheziţiei poliţiei vineri seară la domiciliul celui de-al doilea suspect bănuit că ar fi fost în contact cu agresorul cu o zi înainte de incident. "Încercăm să clarificăm rolul său în toate acestea", a precizat sursa judiciară.

A doua persoană, în vârstă de 35 de ani, a fost arestată vineri seară la Nisa.

Joi, un prim suspect în vârstă de 47 de ani a fost arestat după ce a fost văzut alături de atacator, un tânăr tunisian ce sosise recent în Europa, pe imaginile camerelor de supraveghere cu o zi înainte. El se afla încă în arest sâmbătă dimineaţă, a precizat sursa judiciară.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă agresorul ar fi putut beneficia de complicitate şi cum şi-a procurat cele două telefoane găsite într-o pungă ce conţinea efecte personale.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, Brahim Issaoui, un tunisian de 21 de ani, a ajuns la Nisa cu o zi înainte sau cu două zile înainte de atac.

Pericolul infectării cu Covid-19 PÂNDEȘTE în magazinele alimentare - Rata persoanelor asimptomatice este mai ridicată în rândul angajaților

Joi dimineaţă, el a intrat în bazilica Notre-Dame-de-l'Assomption din centrul oraşului Nisa unde i-a tăiat gâtul unei femei de 60 de ani, Nadine Devillers, şi unui angajat al lăcaşului, Vincent Loques, în vârstă de 55 de ani.

Simone Barreto Silva, o mamă braziliană în vârstă de 44 de ani, înjunghiată de mai multe ori, a murit într-un restaurant din apropiere unde se refugiase.

Brahim Issaoui, prins de o echipă a poliţiei municipale care a tras asupra lui de mai multe ori, a fost dus grav rănit la spitalul Pasteur din Nisa. Inconştient, el nu a putut fi audiat de anchetatori.

Nu sunt clare parcursul şi motivaţiile tânărului, care a părăsit la mijlocul lunii septembrie oraşul Sfax din centrul Tunisiei, unde trăia împreună cu familia sa.

Ajuns clandestin în Europa prin insula italiană Lampedusa pe 20 septembrie, el ar fi debarcat pe continent la Bari, în sudul Italiei, pe 9 octombrie.

Potrivit mamei sale, Brahim Issaoui, reparator de motociclete, se ruga de doi ani şi jumătate. "El nu ieşea şi nu comunica cu ceilalţi", a declarat ea pentru AFP.

În Tunisia, el avea antecedente penale de drept comun legate de violenţă şi droguri, potrivit justiţiei tunisiene care a deschis de asemenea o anchetă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.