Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un aparat de testare Real Time PCR a fost cumpărat pentru DSP, din donaţiile firmelor de apă minerală

www.antena3.ro
Aparat testare

Un aparat de testare Real Time PCR a fost cumpărat de Consiliul Judeţean Harghita pentru Direcţia de Sănătate Publică (DSP), majoritatea banilor fiind obţinuţi din donaţiile firmelor de apă minerală din judeţ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat joi, într-o întâlnire cu presa, că aparatul Real Time PCR a costat aproximativ 250.000 de lei şi a fost achiziţionat de instituţia pe care o conduce, de la o firmă din ţară, la propunerea DSP Harghita, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Parlamentul a votat prelungirea stării de urgență. Guvernului i-au fost impuse condiții

Costul achiziţionării acestuia fost suportat, în mare parte, din donaţiile efectuate de fabricile de apă minerală din Borsec, Sâncrăieni şi Miercurea Ciuc, restul sumei fiind alocată de către Consiliul Judeţean Harghita.

Cea mai mare donaţie a fost făcută de fabrica de apă minerală din Borsec, care a contribuit cu 30.000 Euro.

Borboly Csaba a precizat că acest aparat este foarte performant şi are o capacitate maximă de testare de 98 teste/zi, iar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc mai există un aparat PCR, a cărui capacitate este de aproximativ 100 teste/zi.

Citește și: Sorina Pintea și Mircea Beuran nu mai ies din casă pentru control judiciar, pentru a fi protejați de COVID-19

Preşedintele CJ a mulţumit tuturor celor care au donat şi a precizat că în continuare este nevoie de sprijin şi solidaritate din partea locuitorilor şi a firmelor pentru achiziţionarea unor echipamente medicale.

La rândul său, prefectul Harghitei, Ion Proca, a mulţumit celor care au făcut donaţii, dar şi profesioniştilor din prima linie, care lucrează în sistemul medical.

Citește și: Ultimă oră! Iohannis: ‘O majoritate parlamentară fără legitimitate votează măsuri populiste’

"Acesta este, poate, unul dintre cele mai spectaculoase momente de donaţii, dar e de precizat că în judeţul nostru foarte multă lume s-a străduit să ajute, în principal, sistemul medical (...) Noi n-o să ştim, probabil, niciodată să le mulţumim celor din linia întâi, oamenilor care lucrează în sistemul medical, pentru ceea ce fac cu atâta dedicaţie şi profesionalism. Ne străduim, însă, cu puţinele cuvinte pe care le avem la dispoziţie, să le mulţumim şi să-i rugăm să fie curajoşi şi să ne apere - până la urmă, cred că acesta este cuvântul. Revin cu mulţumiri şi cu bucuria că am avut lângă noi oameni extraordinari. Proprietarii firmelor de ape minerale din judeţ sunt acum eroii zilei şi îmi face plăcere să vă spun că atât Borsecul, cât şi Perla Harghitei, cât şi Mineral Quantum au fost alături de noi într-un asemenea fel care emoţionează realmente pe oricine", a declarat prefectul Ion Proca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.