Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un arădean vindecat de Covid de două luni şi jumătate încă mai are probleme de sănătate

Twitter
covid 19 coronavirus

Un arădean vindecat de Covid de două luni şi jumătate mai are probleme de sănătate. Un studiu recent arată că 4 din 5 pacienţi aveau încă simptome după două luni de la externare, anunță MEDIAFAX.

Andrei Ando din Arad a avut o formă moderată de Covid 19.

S-a externat la sfârşitul lui aprilie, după mai bine de două săptămâni de tratament. Andrei spune că nu şi-a recăpătat forţele nici acum, după două luni şi jumătate de când s-a vindecat de Covid. Încă se luptă cu oboseala cronică, iar activităţi simple, pe care alții le fac cu uşurinţă, pentru el pot fi poveri.

Citește și: Monica Anisie: ‘Unii elevi vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică’

„Am rămas totuşi cu oboseală cronică, cu o lipsă de putere, şi, deşi îmi vine greu să recunosc asta, pentru că sunt un ditamai omul, îmi este foarte greu să desfac o sticlă de suc, de răcoritoare, în rest, mai resimt uneori dureri de spate, şi simt că am o rezistenţă mai scăzută la efort decât înainte”, spune Andrei Ando, pacient din Arad vindecat de coronavirus.

Este totuşi norocos. Alţi pacienţi care au fost infectaţi se reîntorc la spital peste o lună sau chiar două de la vindecare pentru că rămân cu leziuni pulmonare. Din cei peste 500 de pacienţi infectaţi trataţi la Timişoara, în jur de 100 au rămas cu probleme de sănătate. O parte din pacienţi au nevoie de recuperare cardiorespiratorie.

Că boala este una cu bătaie lungă este un fapt confirmat şi de studii. Cel mai recent, făcut în Italia pe 143 de pacienţi, arată că, la două luni de la primele lor simptome date de boala Covid 19, mai mult de jumătate dintre ei au spus că încă simt oboseală, iar în jur de 40 la sută, printre care se află şi pacienţi care au fost intubaţi, au spus că au dificultăţi în respiraţie.

Citește și: EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

„În perioada internării noi le-am făcut imagistică, radiografie şi CT şi am constat că există aceste leziuni pulmonare. O dată ce s-au externat ei au continuat să ia anumite medicamente pe care noi le-am recomandat şi i-am chemat la control peste o lună, două. Au început să vină”, a declarat Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.