Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un avion a aterizat pe insula La Palma, fiind primul de când aeroportul a fost închis din cauza erupțiilor vulcanice

la palma vulcan

Un avion a aterizat miercuri pe insula La Palma, în arhipelagul spaniol Canare, fiind primul de când aeroportul a fost închis sâmbătă din cauza erupţiei vulcanului Cumbre Vieja, au anunţat managerul aeroporturilor spaniole (Aena) şi compania Binter, relatează AFP.

Avionul, aparţinând companiei aeriene Binter, a aterizat la La Palma la începutul după-amiezii din insula vecină Tenerife, a precizat un purtător de cuvânt local al Aena.

''Reluăm zborurile cu La Palma'', a confirmat compania pe Twitter, indicând că şi-a ''reluat colaborarea pentru a trimite ajutoare victimelor erupţiei vulcanului''.

Reluarea legăturilor aeriene survine ''după o ameliorare a condiţiilor de securitate aeriană'' în La Palma, a adăugat compania.

Potrivit site-ului web Aena, alte zboruri au fost programate pentru miercuri după-amiază din şi către alte insule din Canare.

Aeroportul din La Palma a fost închis sâmbătă dimineaţă din cauza acumulării de cenuşă aruncată de vulcanul Cumbre Vieja şi a fost redeschis oficial duminică, dar zborurile au fost până acum suspendate în aşteptarea unei ameliorări a condiţiilor de zbor, potrivit Agerpres.ro.

Erupţia Cumbre Vieja, care a început pe 19 septembrie, a dus la evacuarea a peste 6.000 de persoane şi a provocat pagube enorme în această mică insulă cu 85.000 de locuitori.

Fluxul de lavă provenit de la vulcanul Cumbre Vieja a ajuns în apele Oceanului Atlantic, în noaptea de marţi spre miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.