Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat a fost reţinut, după ce a fost prins în flagrant primind bani de la o femeie pe care o şantaja

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, prins în flagrant de poliţiştii bucureşteni în timp ce primea 5.000 de lei de la o femeie pe care o şantaja, a fost reţinut şi va fi prezentat joi în faţa magistraţilor pentru stabilirea măsurilor preventive, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), ancheta în acest caz a început pe 9 august, când o femeie de 32 de ani a reclamat că un bărbat ar fi determinat-o să-i remită diferite sume de bani, prin ameninţare şi constrângere. 

"În fapt, în cursul lunii ianuarie 2018, pe fondul unor probleme financiare, prin intermediul unei cunoştinţe comune, femeia a intrat în contact cu un bărbat care i-a împrumutat suma de 2.000 de euro, însă, ca urmare a acestui serviciu, trebuia să restituie suma de 3.000 de euro, în maxim 3 luni. Fiind de acord cu condiţiile de acordare a împrumutului, s-au deplasat împreună la un notariat, unde au încheiat un contract de împrumut pentru suma de 3.000 euro. Ca urmare a nerespectării înţelegerii iniţiale, de restituire în termenul convenit a întregii sume stabilite prin contractul de împrumut, bărbatul a recurs la ameninţarea şi constrângerea persoanei vătămate, determinând-o să accepte încheierea mai multor contracte de împrumut, în care se atesta în mod nereal că primeşte de la acesta diferite sume de bani", se precizează în comunicat.

Citește și: Un bărbat a fost reţinut, după ce a întreținut relații sexuale cu fiica iubitei

Conform aceleiaşi surse, victima le-a furnizat poliţiştilor toate informaţiile, iar bărbatul care a ameninţat-o cu dezvăluirea unor fapte compromiţătoare a fost prins miercuri în flagrant, la scurt timp după ce a primit suma de 5.000 de lei. Pe lângă suma de bani, în autoturismul suspectului au fost găsite şi mai multe pachete de ţigări fără timbru. 

"Tot la data de 28 august a fost efectuată o percheziţie la domiciliul celui în cauză, în urma căreia au fost identificate înscrisuri cu valoare probatorie (printre care chitanţe emise de birouri notariale, contractele de împrumut încheiate cu persoana vătămată, autentificate de birouri notariale, cereri de executare silită, un contract de credit), precum şi mai multe pachete cu ţigarete. Totalul sumelor încasate pe nedrept, în perioada februarie - iulie 2018, a fost estimat la 18.000 de euro şi 5.600 de lei, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 700 de lei", mai informează DGPMB. 

Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţişti sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, instigare la fals intelectual şi contrabandă cu ţigări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.