Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din Germania ar putea fi condamnat după ce a încercat să vândă niște schițe luate din gunoiul pictorului Gerhard Richter

elmundo.es
schite pictor Giacometti

Publicul va trebui să mai aştepte puţin pentru a afla dacă un bărbat care a pescuit din gunoi nişte schiţe aruncate de cunoscutul pictor german Gerhard Richter se face vinovat de furt, deoarece artistul este pe moment bolnav şi nu se poate prezenta în faţa instanţei în această săptămână, informează DPA, potrivit agerpres.ro.

Citește și: BUBUIE nervii în PNL, după prezentarea sondajelor interne: Crin Antonescu îi SPULBERĂ socotelile lui Orban (surse) / Replica

Procesul urma să continue miercuri, însă un purtător de cuvânt al instanţei a precizat că acesta va trebui amânat pe motiv că pictorul este bolnav, după cum au confirmat şi apropiaţii acestuia.

Instanţa trebuie să decidă dacă acuzatul, un bărbat în vârstă de 49 de ani, se face vinovat de furt, deoarece a scos schiţele dintr-un container pentru deşeuri de hârtie aflat în faţa casei lui Richter din Köln, apoi a încercat să le vândă.

În timpul eforturilor de a le găsi un cumpărător, bărbatul a prezentat schiţele unor case de licitaţii, care le-au estimat la suma de 60.000 de euro (68.480 dolari).

Curtea va trebui însă să decidă dacă schiţele din coşul de gunoi îi aparţin încă lui Richter.

"A vrut să scape de ele. Nu voia ca acestea să ajungă în circulaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al instanţei, prezentând argumentele pe care curtea va trebui să le cântărească.

Richter, unul dintre cei mai bine cotaţi artişti în viaţă, este cunoscut pentru faptul că distruge sau aruncă la gunoi o parte din arta pe care o creează.

Purtătorul de cuvânt a precizat că încă doi martori vor fi audiaţi în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.