Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din Melbourne, Australia, prima persoană inculpată în baza noii legii privind ingerința străină

Un bărbat de 65 de ani din Melbourne este prima persoană inculpată în baza noii legislaţii australiene privind ingerinţa străină, a anunţat joi poliţia locală, citată de dpa, potrivit AGERPRES.

Poliţia federală australiană (AFP) a indicat că bărbatul a avut o relaţie cu o agenţie de informaţii străină, dar nu a oferit detalii despre ce ţară este implicată în acest caz.

Bărbatul, care a compărut joi în faţa Curţii magistraţilor din Melbourne (tribunal teritorial), este prima persoană inculpată pentru un astfel de delict după adoptarea proiectului de lege cu privire la spionaj şi ingerinţa străină în 2018, a indicat poliţia australiană într-un comunicat.

Pedeapsa maximă pentru acest gen de infracţiune este de zece ani de închisoare.

Citește și: Klaus Iohannis este contrazis de istorie: PNL a condus ministerul Sănătății mai mult decât PSD

Comisarul adjunct al poliţiei australiene, Ian McCartney, a declarat că măsuri preventive au fost luate "într-un stadiu incipient" al anchetei pentru a zădărnici eventuale prejudicii împotriva intereselor ţării.

"Ingerinţa străină este contrară intereselor naţionale ale Australiei, vizează centrul democraţiei noastre", a declarat McCartney, adăugând că aceasta "este corupătoare şi înşelătoare şi depăşeşte influenţa diplomatică de rutină practicată de guverne".

Agenţi de poliţie au efectuat o serie de percheziţii, în baza unor mandate judecătoreşti, în regiunea Melbourne la 16 octombrie.

Acuzaţia de "pregătire pentru o infracţiune de ingerinţă străină" urmează unei anchete de un an efectuată de un grup de lucru al Counter Interference Foreign (CFI), sub conducerea Agenţiei australiene de informaţii de securitate (Asio) şi a poliţiei naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.