Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din Timiș a murit din cauza virusului gripal. Numărul deceselor a ajuns la 13

gripa

Ministerul Sănătăţii a confirmat încă un deces cauzat de virusul gripal, de data aceasta fiind vorba despre un bărbat de 69 de ani, din judeţul Timiş, care nu era imunizat împotriva gripei. De la începutul sezonului, au fost înregistrate 13 decese, conform Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Ministerul Sănătăţii, este vorba despre un bărbat, din judeţul Timiş, în vârstă de 69 de ani, care suferea și de alte probleme de sănătate, dar care nu era vaccinat antigripal.

De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 13 persoane din cauza virusului gripal.

Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat, iar în urma acestor date, specialiștii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunţat, joi, ministerul Sănătății.

Săptămâna trecută, s-au înregistrat 1.155 cazuri de gripă clinică, față de 80 cazuri în 2018 în aceeeși perioadă a anului trecut .

În acest sezon, ministerul Sănătății a achiziționat 1.300.000 de doze și până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.