Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din Zalău a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru evaziune fiscală: a fraudat statul cu peste 3 milioane de lei

justitie balanta judecatori inspectia judiciara

Administratorul unei societăţi din Zalău, care a prejudiciat bugetul de stat în perioada 2009-2015 cu peste trei milioane de lei, a fost condamnat la 10 ani de detenţie pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, informează Agerpres.

Parchetul de lângă Tribunalul Sălaj precizează luni, într-un comunicat de presă, că printr-o sentinţă penală din ianuarie 2020 a Tribunalului Sălaj, rămasă definitivă printr/o decizie a Curţii de Apel Cluj din februarie 2021, inculpatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în regim de detenţie, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

În sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că în perioada ianuarie 2009 - mai 2015, în calitate de administrator la unei societăţi comerciale din Zalău, cu sprijinul a doi complici, a evidenţiat în actele contabile ale societăţii cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

Potrivit sursei citate, prejudiciul cauzat este de 3,164 milioane de lei, din care 2,416 milioane de lei TVA şi 748.000 lei impozit pe profit.

Trimiterea în judecată a inculpaţilor din această cauză s-a dispus printr-un rechizitoriu al Parchetului de lângă Tribunalul Sălaj din iulie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.