Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat şi-a finalizat doctoratul după 50 de ani: 'Unele probleme sunt atât de mari încât este nevoie de cea mai mare parte a vieții pentru a le da de cap'

twitter
Nick Axten

Un bărbat de 76 de ani din Anglia şi-a finalizat doctoratul după 50 de ani. Spune că cercetarea i-a luat 50 de ani pentru că "unele probleme sunt atât de mari încât este nevoie de cea mai mare parte a vieții pentru a le da de cap”.

Dr. Nick Axten, în vârstă de 76 de ani, și-a început teza de sociologie matematică la Universitatea din Pittsburgh, SUA, în 1970. După 5 ani s-a întors în Marea Britanie cu doctoratul neterminat.

Apoi, Universitatea din Bristol i-a conferit titlul de doctor în filosofie în fața soției sale Claire Axten și a nepoatei sale Freya, în vârstă de 11 ani. A primit o bursă Fulbright de prestigiu, dar a spus că cercetarea sa a fost "excepțional de dificilă", relatează BBC.

"Unele probleme sunt atât de mari încât este nevoie de cea mai mare parte a vieții pentru a le da de cap. Ele necesită o gândire lungă și profundă. Asta mi-a luat 50 de ani", a spus el.

Cercetarea lui Axten reprezintă o nouă teorie pentru înțelegerea comportamentului uman. Aceasta se bazează pe valorile pe care le are fiecare persoană, ceea ce, în opinia doctorului Axten, are potențialul de a schimba viziunea psihologiei comportamentale.

Acum este tată a doi copii și bunic a patru copii, dar când și-a început studiile universitare de licență în Leeds în 1967 era în vogă mișcarea flower power: „sociologia și psihologia au devenit dintr-o dată subiecte în plină expansiune. M-am dus să le studiez pentru că voiam să înțeleg oamenii."

Dr. Axten, din Wells, Somerset, a declarat că i-a plăcut foarte mult perioada petrecută ca student la Universitatea din Bristol între 2016 și 2022.

"Toți ceilalți studenți absolvenți de filosofie aveau în jur de 23 de ani, dar m-au acceptat ca pe unul de-al lor. Sunt oameni inteligenți și plini de idei și mi-a plăcut să vorbesc cu ei - mai ales la pub după-amiaza", a afirmat acesta.

Pe parcursul carierei, Axten a locuit în Marea Britanie și a fost creatorul și autorul principal al programului de predare în școli Oxford Primary Science.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.