Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat și o femeie, tinuți sclavi la Iași, la o fermă

napocanews.ro
romani ferma capsune spania

Un bărbat și o femeie din Iași au fost ținuți cu forța la muncă, la o fermă din Iași. Bărbatul care i-a folosit pe cei doi ca sclavi a fost prins de polițisti în urma unor perecheziții și arestat preventiv.

O femeie de aproximativ 40 de ani și un bărbat de 53 au fost sclavi la o fermă din județul Iași. Prima dată când nu au fost lăsați să plece de la fermă și obligați să muncească a fost în 2015, în perioada iunie-septembrie.

Doi ani mai târziu situația s-a repetat, pentru două săptămâni. Bărbatul de 53 de ani le-a spus anchetatorilor că a mers de bună voie să lucreze, însă în momentul în care și-a cerut banii, proprietarul fermei a refuzat să îl plătească.

A reușit să plece, însă fermierul a venit după el, l-a luat cu forța și l-a adus înapoi la muncă. A fost salvat de ginerele său, care a venit să îl caute.

Citește și: CExN PSD în prima ședință după conducerea Dăncilă. Cazul Bădălău - Diaspora. Buzatu: 'Ce să mai facă omul acum? Să sară în Siret?'

„Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în anii 2015 și 2017, în timp ce s-ar fi aflat la ferma sa, din comuna Ciurea, un bărbat, de 53 ani, ar fi supus la muncă, prin constrângere fizică şi morală, un bărbat și o femeie, iar prin amenințări și acte de violență i-ar fi obligat să rămână la ferma sa pentru a munci împotriva voinţei lor", se arată într-un comunicat al IPJ Iași.

Bărbatul care i-a ținut cu forța pe cei doi a fost reținut de către polițiști în urma unor perecheziții.

„La data de 3 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au efectuat o percheziție domiciliară, în comuna Ciurea, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de supunere la muncă forţată sau obligatorie, lipsire de libertate în mod ilegal și lovirea sau alte violenţe", a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Citește și: CExN PSD în prima ședință după conducerea Dăncilă. Cazul Bădălău - Diaspora. Buzatu: 'Ce să mai facă omul acum? Să sară în Siret?'

Bărbatul a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, iar magistrații Judecătoriei Iași au admis solicitarea procurilor.

Dosarul este instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.