Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un baron PSD a pierdut procesul cu ANI

ponta-calinoiu

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins miercuri ca tardivă acţiunea în contencios administrativ formulată de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, în contradictoriu cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), decizia nefiind definitivă.

'S-a admis excepţia tardivităţii acţiunii invocată de pârâtă (ANI - n.r.). Respinge ca tardivă acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Ion Călinoiu în contradictoriu cu ANI. Respinge cererea de intervenţie a ISJ Gorj. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare', a transmis presei purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Pe rolul CA Alba Iulia s-a aflat procesul în care social-democratul Ion Călinoiu, preşedinte al CJ Gorj din 2004, a contestat decizia ANI prin care, anul trecut, a fost declarat incompatibil.

Potrivit unui document depus la dosar, ANI a elaborat raportul de evaluare în 17 iunie 2015, iar această decizie i-ar fi fost comunicată lui Ion Călinoiu la 24 iunie 2015, prin intermediul Instituţiei Prefectului judeţul Gorj. Ion Călinoiu a contestat raportul ANI la Curtea de Apel Craiova, contestaţia fiind anulată pentru netimbrarea acţiunii, soluţie dată în 15 iulie 2015. Două zile mai târziu, social-democratul a depus o cerere de reexaminare, solicitare care i-a fost respinsă în 17 septembrie, soluţie definitivă. Călinoiu a formulat a doua contestaţie privind ANI la data de 17 iulie.

În martie 2016, dosarul a fost strămutat la CA Alba Iulia, printr-o decizie a ICCJ.

La termenul de săptămâna trecută, avocatul lui Călinoiu, Ioan Rus, a susţinut în faţa instanţei că doar în data de 1 iulie 2015 clientul său a fost înştiinţat în mod oficial de către ANI că ar fi incompatibil, când a şi semnat de primire, existând anterior doar o comunicare indirectă, din partea Instituţiei Prefectului Gorj. Rus a subliniat că ANI este cea care trebuie să comunice o astfel de decizie.

ANI a constatat anul trecut încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, precum şi săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată de către preşedintele CJ Gorj.

Potrivit unui comunicat al ANI, Ion Călinoiu s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deţinut simultan cu funcţia de preşedinte al CJ Gorj calitatea de expert pe termen scurt în cadrul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, în perioada 1 septembrie - 15 decembrie 2012, şi de expert pe termen scurt - expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social/expert consorţiul regional Sud-Vest Oltenia la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, în perioada 1 iunie- 31 iulie 2013.

Preşedinte executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu a declarat, săptămâna trecută, că nu mai este interesat de un nou mandat de preşedinte al CJ Gorj, afirmând că la nivelul administraţiei judeţene "este nevoie de suflu nou".

Ion Călinoiu a ocupat funcţia de vicepreşedinte al CJ Gorj timp de două mandate în perioada 1996-2004, iar din 2004 a fost preşedinte, scrie agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.