Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un candidat nemulţumit de timpii de antenă alocaţi sesizează CNA

CNA

Candidatul independent la alegerile prezidenţiale Gheorghe Funar a sesizat marţi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că posturile de televiziune nu i-ar fi acordat timpii de antenă în conformitate cu dispoziţiile legale.

"Acum, în ultima săptămână a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie, vă fac cunoscut că mai multe posturi de televiziune nu au respectat prevederile art.40 din Legea nr.370/ 2004 pentru alegerea Preşedintelui României şi nu au acordat la toţi candidaţii timpi de antenă proporţionali cu cei practicaţi de posturile de televiziune publice. În cazul meu, precizez că nu am beneficiat de timpi de antenă la Pro TV, iar la Antena 3 am fost invitat o singură dată, în 13 octombrie a.c., când emisiunea nu a început la ora 21,30 (oră la care a fost programată pentru ceilalţi candidaţi) ci la ora 23,00 şi a fost întreruptă la ora 24,00 fiind scurtată cu cel puţin o oră, comparativ cu timpii acordaţi candidaţilor Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Viorel Meleşcanu, Corneliu Vadim Tudor, Dan Diaconescu, ş.a. Moderatorul Mihai Gâdea s-a angajat public că în ultima săptămână de campanie mă va programa pentru continuarea emisiunii întrerupte. De două săptămâni, deşi i-am solicitat de multe ori, refuză să respecte Legea nr.370/ 2004 şi propria promisiune făcută telespectatorilor, încălcând grav porunca a VIII a Fiului Domnului 'să nu furi", se arată în sesizarea adresată de Funar preşedintei CNA, Laura Georgescu, şi transmisă marţi Agerpres.

El a solicitat ca pentru respectarea prevederilor Legii nr.370/ 2004, art.40, CNA să dispună ca posturile centrale de televiziune să acorde timpii nealocaţi până acum tuturor candidaţilor înscrişi în alegeri, pentru ultimele trei zile de campanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.