Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cartier din localitatea Cuza Vodă a intrat în carantină, după ce zece persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2

Emergency Public Health
carantina

Un cartier din localitatea Cuza Vodă a intrat în carantină, după ce zece persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2, dar şi pentru că locuitorii din zonă nu respectă izolarea la domiciliu şi nici normele impuse de ordonaneţe militare, a anunţat marţi Prefectura Constanţa, potrivit news.ro.

Prefectura Constanţa a transmis printr-un comunicat de presă, că începând de marţi dimineaţă, o parte importantă din localitatea Cuza Vodă a intrat în carantină, în urma unui ordin semnat de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat.

“Măsura a fost luată în urma unei analize de risc efectuate de DSP Constanţa, prin care s-a constatat faptul că în localitate există un risc epidemiologic ridicat. În data de 17 aprilie, o persoană a fost confirmată cu Covid-19, iar la cererea autorităţilor, a fost realizat un screening al populaţiei din zonă, cu ajutorul jandarmilor constănţeni şi al medicilor de familie. În urma acţiunii desfăşurate pe data de 19 aprilie, alte 9 persoane au fost confirmate cu prezenţa virusului SARS-CoV-2”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că în analiza de risc prezentată de DSP Constanţa, este indicat şi faptul că populaţia aflată în arealul propus pentru carantinare nu respectă izolarea la domiciliu şi normele impuse prin ordonanţele militare în vigoare. De asemenea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au luat la cunoştinţă că, în cartierul în cauză, există mai multe cazuri de infecţii respiratorii nedeclarate.

În zona carantinată locuiesc circa 600 din cei 3.586 de cetăţeni ai comunei Cuza Vodă. Este vorba de zona delimitată este la nord de strada Vişinului, la est de strada Medgidiei, la sud de strada Salcâmului şi la vest de strada Viorelelor.

Vezi si: Cum s-a retras Titus Corlățean de la șefia Senatului: Vă anunț că n-am decedat

“În arealul delimitat şi aprobat pentru carantinare, au fost luate mai multe măsuri restrictive, care vor fi în vigoare până la ieşirea din starea de urgenţă: limitarea la maximum a deplasărilor cetăţenilor şi monitorizarea strictă realizată cu ajutorul IPJ Constanţa, IJJ Constanţa, Poliţia Locală şi structurile MApN; purtarea obligatorie a măştilor de protecţie sau a variantelor alternative de către toate persoanele aflate în spaţii publice din zona carantinată; inventarierea tuturor persoanelor în ceea ce priveşte domiciliul, reşedinţa, ori adresa declarată; stabilirea şi folosirea unor rute ocolitoare, acţiune care intră în grijă autorităţilor publice locale şi a IPJ Constanţa”, mai precizează Prefectura Constanţa.

DSP Constanţa va monitoriza constant situaţia şi va propune testări cu prioritizare a persoanelor aflate în zona carantinată delimitată.

Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, spune că măsura a fost extrem de necesară atât pentru cei aflaţi în zona delimitată, cât şi pentru restul locuitorilor comunei.

“Măsurile restrictive luate în Cuza Vodă sunt extrem de necesare, atât pentru siguranţa celor care se află în zona delimitată, cât şi pentru restul locuitorilor, aproape 3.000 de alţi oameni. Prin instituirea carantinei, limităm efectele şi răspândirea virusului, iar astfel vom reuşi să-i protejăm pe toţi cei din zonă. Vom monitoriza cu atenţie întreaga comună, pentru că dorim să menţinem un control strict al situaţiei”, a declarat prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu.

Până pe data de 20 aprilie, în judeţul Constanţa fuseseră confirmate 186 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19, 445 de persoane erau în carantină, iar 602, aflate în izolare la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.