Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un caz social schimbă legea pensiilor. Proiectul, dezbătut și votat în Camera Deputaților

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să dezbată şi să voteze marţi proiectul de lege pentru completarea Legii 263/2010 cu amendamentul care prevede că pensia de invaliditate poate fi cumulată, de la promulgarea legii, cu veniturile din activităţi independente, în primul rând cele definite de Codul fiscal, între acestea fiind drepturi de autor, proprietate intelectuală şi drepturile conexe, informează agerpres.ro. Acțiunea din Parlament are loc în urma dezvăluirii cazului rezoltător al unei tinere scriitoare diagnosticate cu scleroză multiplă, Laura Florescu.

Proiectul de lege a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de plen de marţi şi va fi dezbătut sub rezerva primirii raportului.

Sentință dură pentru fostul director de campanie al lui Donald Trump: Manafort a fost arestat LA DOMICILIU! Cauțiune URIAȘĂ stabilită


Deputaţii din Comisia de muncă au dat luni vot favorabil proiectului de lege pentru completarea Legii 263 din 2010, legea pensiilor, adoptând între altele un amendament asumat de toţi membrii comisiei, unul dintre iniţiatori fiind preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. 

Deputaţii au adus mai multe modificări Legii pensiilor, cea mai importantă fiind aceea conform căreia pensia de invaliditate poate fi cumulată de la promulgarea legii cu veniturile din activităţi independente, în primul rând cele definite de Codul fiscal, între acestea fiind drepturi de autor, proprietate intelectuală şi drepturile conexe şi o serie de alte activităţi, cum ar fi PFA. 

De această prevedere pot beneficia şi cei care primesc pensii de urmaş, dar, pe de altă parte, cei care s-au pensionat anticipat nu pot beneficia de aceste modificări. 

Camera Deputaţilor este decizională pentru acest proiect de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.