Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un CELEBRU scriitor român a fost OMAGIAT în Statele Unite

scriitor

Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite (USHMM) l-a omagiat miercuri la Washington pe scriitorul şi filosoful american de origine română Elie Wiesel, supravieţuitor al Holocaustului şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, decedat în urmă cu aproape cinci luni.

Manifestarea, organizată sub semnul cuvintelor lui Elie Wiesel: "O singură persoană integră poate face diferenţa", s-a bucurat de prezenţa ambasadorilor SUA la Naţiunile Unite, Samantha Power, României la Washington, George Cristian Maior, israelian Ron Dermer, unor membri ai Congresului, personalităţi ale lumii culturale şi religoase, membri ai familiei.

Citește și: ÎPS Pimen, REVOLTAT: 'Resursele ţării au fost vândute la străini de trădători din sânul nostru'

În deschidere, preşedintele USHMM, Tom Bernstein, a reamintit oaspeţilor că toţi "purtăm responsabilitatea extraordinară de a continua moştenirea" lui Elie Wiesel.

Onorată să ia cuvântul cu prilejul omagiului adus "prietenului şi eroului său" Elie Wiesel, ambasadorul Samantha Power a afirmat într-un discurs emoţionant că, "de obicei, oamenii rămân fără cuvinte în două cazuri: în faţa răului şi în faţa puterii transcendente (...) Cum naţiunea noastră trece prin zile dificile, (nuvela) 'Noaptea' şi un Elie în vârstă de 16 ani ne pot ajuta să modelăm în continuare lumea noastră".

Citește și: O româncă de 18 ani își VINDE VIRGINITATEA: Cere UN MILION DE EURO în Anglia / VIDEO

Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, a subliniat că este prezent pentru "a aduce un omagiu unui om (Elie) care a pledat atât de mult pentru omenire". Diplomatul român a insistat asupra legăturilor deosebite pe care le-a întreţinut Elie Wiesel cu ţara noastră şi păstrarea moştenirii spirituale a acestuia chiar şi în Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România care îi poartă numele. George Crisitan Maior şi-a încheiat discursul cu ultimele versuri ale poeziei "Nu voi uita niciodată" semnată de Elie Wiesel.

"Pentru cineva care a văzut ce este mai rău, tatăl meu a avut tendinţa de a vedea ce este mai bun în oameni", a declarat Elisha Wiesel, iar ambasadorul israelian în SUA, Ron Dermer, a afirmat că, luând ca exemplu viaţa lui Elie Wiesel, "suntem îndemnaţi să nu uităm niciodată. Dar asta nu este de ajuns ... noi trebuie să luptăm împotriva răului", anunță Agerpres.

Citește și: SUA introduc copilul cu 3 părinți! Prioritate au embrionii masculini: Iată EXPLICAȚIILE

Elie Wiesel s-a născut la 30 septembrie 1928, la Sighetu Marmaţiei, şi s-a stins din viaţă pe 2 iulie 2016, la locuinţa sa din Manhattan, New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.