Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un centru de monitorizare a cutremurelor din Wuhan, ţinta unui atac cibernetic

Shutterstock
atac cibernetic

Un centru de monitorizare a cutremurelor din Wuhan, ţinta unui atac cibernetic

Un centru de monitorizare a cutremurelor din Wuhan, centrul Chinei, a fost ţinta unui atac cibernetic din străinătate, au declarat miercuri autorităţile locale, relatează Reuters, informează Agerpres.

Mass-media de stat chineză, între care Global Times şi un cont de social media condus de CCTV, a susţinut că atacul a fost "susţinut de guvern" şi a venit din Statele Unite.

Ambasada SUA din Beijing nu a răspuns imediat la o solicitare Reuters de declaraţii.

Biroul municipal de gestionare a urgenţelor din Wuhan a anunţat într-un comunicat că unele echipamente de reţea de la Centrul de monitorizare a cutremurelor din Wuhan au fost ţinta unui atac cibernetic lansat de o organizaţie din străinătate, însă nu a precizat momentul atacului.

Un program backdoor, capabil să controleze şi să sustragă datele privind activitatea seismică, a fost introdus în echipament, conform China Daily.

Ministerul de Externe chinez a condamnat atacul, spunând că actul "iresponsabil" a ameninţat securitatea naţională a Chinei.

"China va lua măsurile necesare pentru a-şi proteja securitatea cibernetică", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Mao Ning, în cadrul unei conferinţe de presă.

Microsoft a declarat la începutul acestei luni că hackeri chinezi au vizat e-mailurile unor importanţi oficiali americani, o acuzaţie respinsă de Beijing, numind-o "dezinformare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.