Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cercetat penal, pe cale să fie numit director general la Transelectrica/ DOCUMENTE

transelectrica

Adrian Constantin Rusu, un apropiat al şefului ANRE, cercetat penal într-o cauză ce vizează contracte păguboase administrate de acesta chiar la Transelectrica, este pe care să preia conducerea Transelectrica.

La început de weekend, board-ul Transelectrica se va întruni pentru a decide asupra funcției de director general al Transelectrica SA. PSD îl susţine pentru această extrem de importantă funcție pe Adrian Constantin Rusu, omul de casă al fostului electrician Dumitru Chiriță, actualmente președinte al ANRE. (Vezi AICI CV-ul lui Rusu!)

Rusu este un personaj pe cât de vechi în Transelectrica pe atât de controversat și de numele căruia se leagă multe contracte păguboase ale Transelectrica SA. Adrian Constantin Rusu a mai fost membru al directoratului Transelectrica în 2013, atunci când doar după câteva luni a fost dat afară tocmai pentru că superiorii săi descoperiseră că în noua și influenta sa calitate încerca să facă afaceri personale în numele Transelectrica. După acest episod, Rusu a continuat totuși să fie director de mentenanță în Transelectrica până în 20 aprilie 2018, atunci când a fost numit din nou membru în directoratul colosului Transelectrica, în ciuda faptului că în urma Raportului din 2016 al Curțîi de Conturi, pentru contractele păguboase cu SC Smart SA, contracte făcute și administrate de Rusu ca director de mentenanță al Transelectrica, s-a făcut o plângere penală la DNA, plângere care s-a transformat într-un dosar penal. Este vorba despre „celebra” metodă „întrerupătorul”. Despre aceste contracte, ce poartă marca Adrian Constantin Rusu, este vorba și într-o anchetă recentă a publicației Libertatea.

Separat de implicarea sa în semnarea acestui contract păgubos cu SC Smart SA, Rusu asigura managementul actului de exploatare și mentenanță, într-o perioada în care ANRE aplica o amendă contravențională pentru lipsa lucrărilor de mentenanță și punerea în pericol a sistemului energetic național. Rusu este amendat chiar de ANRE, rezultatul fiind contractul păgubos cu SC Smart SA, la un preț supraevaluat, cu încălcarea procedurilor legale.

În ciuda tuturor acestor probleme, Adrian Constantin Rusu urmează să fie numit, cu sprijin politic, în funcția de director general.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.