Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cimitir va fi mutat din Africa în SUA: Mii de rămășițe umane vor fi transportate peste ocean

cimitir

Singurul cimitir militar american va fi mutat din Africa în SUA și mii de rămășițe ale unor soldați necunoscuți din cel de-al Doilea Război Mondial vor fi transportate peste ocean, potrivit CNN.

Reprezentanții SUA vor duce acasă și vor identifica rămășițele unor soldați necunoscuți din singurul cimitir american din Africa, a anunțat Ambasada din Tunisia.

Anunțul vine după ce SUA și Tunisia au semnat un memorandum care va permite SUA să exhumeze rămășițele soldaților necunoscuți din cimitirul american din Africa de Nord și să le repatrieze, potrivit Mediafax.

„Le datorăm eroilor noștri căzuți la datorie și familiilor lor o profundă recunoștință. Acordul istoric de astăzi va asigura că bărbații și femeile din serviciul american care și-au dat viața pentru a ne apăra libertatea sunt recunoscuți și onorați pentru sacrificiul suprem pe care l-au făcut pentru țara noastră", a declarat însărcinatul cu afaceri al ambasadei, Natasha Franceschi.

Cimitirul din Cartagina, Tunisia, în apropiere de Marea Mediterană, este locul de înmormântare pentru 2.841 de americani care au participat la campania militară din Africa de Nord. Zidul celor dispăruți, un monument care mărginește cimitirul, enumeră numele a 3.724 de membri ai armatei și serviciilor amerciane care au dispărut în misiune și nu au mai fost găsiți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.