Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un comandant de echipaj din Tulcea a salvat un bărbat aflat în stop cardio-respirator

mediafax.ro
ambulanță pompieri smurd

Un comandant de echipaj a salvat un bărbat aflat în stop cardio-respirator. El era în timpul liber și i-a fost solicitat ajutorul de echipajul medical aflat în drum spre pacient. Comandantul se afla în apropiere și a făcut manevre de resuscitare până la sosirea echipajului SMURD, informează Mediafax.

Potrivit ISU Tulcea, plutonierul adjutant șef, Ionuț Gălățeanu, comandant de echipaj la Pichetul de Pompieri Nave Operative Crișan, aflat în timpul liber, a intervenit pentru salvarea unui bărbat, cunoscut cu afecțiuni cardiace.

Cazul medical a fost anunțat la 112, vineri, în jurul orei 11.00, spre locul solicitării fiind direcționat elicopterul SMURD Constanța.

După efectuarea apelului, a fost cerut ajutorul comandantului care locuia în apropiere. Acesta a reușit să salveze pacientul.

„Ajuns la fața locului, Ionuț a încercat să liniștească persoana, în vârstă de 56 de ani, însă acesta a intrat în stop cardio-respirator. Imediat, colegul nostru, a început manevrele de resuscitare, reușind să-l stabilizeze. Până la sosirea echipajului medical aerian, bărbatul a mai suferit două stopuri cardio-respiratorii, fiind stabilizat de Ionuț și asistenta medicală din localitate, venită în ajutor. Acesta a fost preluat de către elicopterul SMURD în stare stabilă.

Citește și: VIDEO - Alertă la Marea Neagră: doi scafandri se află în stop cardio-respirator; medicii îi resuscitează

Ionuț Gălățeanu are o îndelungată experiență ca salvator, lucrând timp de 20 de ani pe autospeciala de descarcerare și pe ambulanța SMURD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.