Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un comisar european polonez: Ţări ca Polonia sunt considerate, în UE, 'un pericol mai mare decât Brexit-ul'

sputnik
polonia

Ţările membre "de tipul Poloniei" sunt considerate la Bruxelles un "pericol mai mare decât Brexit-ul" pentru coeziunea Uniunii Europene, a declarat, vineri, la Cracovia, comisarul european pentru piaţa internă şi industrie, poloneza Elzbieta Bienkowska, potrivit AFP.

"Brexit-ul a fost un şoc pentru toţi, însă acum, o spun cu toată responsabilitatea, văd că, la Bruxelles, nu spun Polonia, dar ţările de tipul Poloniei sunt prezentate ca un pericol mai mare pentru coeziunea UE decât Brexit-ul", a spus Elzbieta Bienkowska, în timpul unui 'dialog cetăţenesc' cu locuitorii din fosta capitală poloneză.

Citește și: Încă o lovitură pentru Guvernul Tudose! Cine își exprimă mai nou îngrijorarea

Răspunzând întrebărilor din sală, ea a citat mai multe puncte de fricţiune între Comisia Europeană şi guvernul conservator de la Varşovia, de la refuzul de a primi imigranţi ca gest de solidaritate faţă de altă ţări europene la reforme care ar permite guvernului să controleze organizaţiile non-guvernamentale, trecând prin tăierea de arbori în pădurea ancestrală Bialowieza în ciuda unei decizii a Curţii de Justiţie a UE.

De asemenea, ea a spus că Polonia trebuie să participe la dezvoltarea industriei de apărare europene, în ciuda răcirii relaţiilor acestei ţări cu statele vest-europene acţionare în societatea aeronautică Airbus, în special Franţa, ca urmare a deciziei guvernului de la Varşovia de a renunţa la achiziţia unor elicoptere militare Caracal produse de această companie.

Citește și: Pe ce loc a ajuns Halep acum, după ce a fost eliminată din primul tur la US Open. Suma pe care a pierdut-o

"Din punctul de vedere al interesului statului polonez, este de neimaginat ca guvernul să nu fie favorabil" consolidării acestei industrii europene, a declarat Elzbieta Bienkowska pentru AFP în marja unei întâlniri consacrate securităţii europene.

"Ceea ce s-a întâmplat cu elicopterele a aruncat o umbră pentru mai multe luni sau pentru mai mulţi ani asupra relaţiilor franco-poloneze", a mai spus comisarul european pentru piaţa internă şi industrie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Marcel Toader a spus tot: pentru ce tarif cânta Maria Constantin pe seară .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.