Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un congresmen american a propus un proiect de lege, prin care SUA să aibă un 'reprezentant special' împotriva comunismului

Congresul SUA

Un proiect de lege promovat de congresmanul republican de origine cubaneză Carlos Gimenez propune ca administraţia SUA să aibă un ''reprezentant special'' care să creeze ''o punte'' cu cei care luptă împotriva comunismului la nivel mondial, transmite EFE, citat de Agerpres.

Proiectul de lege cu titlul ''Lupta împotriva comunismului'' are ca obiectiv ''să transmitem lumii un semnal important că niciodată nu vom accepta guverne opresive care încalcă drepturile omului'', a declarat Gimenez, citat miercuri de presa locală.

''În timp ce forţele comuniste sporesc în lume, acum este momentul ca Statele Unite să-şi reafirme angajamentul pentru a lupta împotriva comunismului'', a insistat Gimenez, care a fost primar al oraşului Miami şi tocmai a primit sprijinul fostului preşedinte republican Donald Trump pentru a fi reales ca membru al Congresului.

Propunerea sa este susţinută şi de alţi aleşi republicani de origine cubaneză, precum Maria Elvira Salazar şi Mario Diaz-Balart, care reprezintă statul Florida, şi Nicole Malliotakis, care are circumscripţie electorală în statul New York, dar şi de opozanţi de origine cubaneză şi nicaraguană, exilaţi la Miami.

Potrivit declaraţiilor lui Gimenez, ''reprezentantul special'' va acţiona pentru ''a ajuta şi susţine protestele pro-democratice, promovând cauzele pro-libertate, cum ar fi refacerea conexiunilor la internet în Cuba, şi ajutând la consolidarea structurilor democratice în lume''. Un astfel de reprezentant va avea şi rol de ''punte importantă'' între administraţia americană şi organizaţiile şi cetăţenii care ''luptă pentru libertate şi democraţie în ţările comuniste''.

Într-un interviu pentru postul Radio Marti, Gimenez a explicat că propunerea sa are cinci axe principale: sprijinirea persoanelor care manifestă împotriva dictaturilor şi guvernelor opresive; conlucrarea cu organizaţii neguvernamentale şi grupuri internaţionale pentru a sprijini societatea civilă; conectarea administraţiei americane cu grupuri de opoziţie din ţări precum Cuba, Venezuela şi Iran; promovarea cauzei libertăţii şi democraţiei în interiorul organizaţiilor internaţionale, precum Organizaţia Naţiunilor Unite şi Organizaţia Statelor Americane; ''reprezentantul special'' să joace şi rolul de consilier politic al Casei Albe în toate chestiunile care au legătură cu comunismul.

''Dat fiind că SUA sunt liderul lumii libere, trebuie să ne continuăm sprijinul în favoarea libertăţii, democraţiei şi păcii, punând la dispoziţia politicii noastre externe resursele necesare pentru a lupta împotriva comunismului'', a explicat Gimenez într-un eveniment organizat la Miami pentru a-şi prezenta propunerea legislativă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.