Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un consorțiu din China și-a anunțat intenția de a construi o fabrică de frigidere în Prahova: Investiția se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro

investitie

Un consorțiu din China și-a anunțat intenția de a construi o fabrică de frigidere în Prahova, în parcul industrial din comuna Ariceștii Rahtivani. Investiția se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro și vor fi create peste 700 de locuri de muncă, anunță MEDIAFAX.

Primarul comunei Ariceștii Rahtivani, Alexandru Cristea, a precizat că producătorul chinez Haier va construi în parcul industrial din localitate o fabrică unde vor fi produse frigidere. Potrivit acestuia, investiția se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro, iar în primul an aici vor fi fabricate 600.000 de frigidere.

Citește și: Vești bune! Cresc salariile pentru anumiți români

„Un consorțiu din China a decis să facă o investiție pe o suprafață de 100 de mii de metri pătrați, asta înseamnă 10 hectare, unde vor construi hale pe o amprentă la sol de circa 6 hectare, urmând a dezvolta aici o fabrică de producere a frigiderelor. Vor crea un număr de locuri de muncă cuprins între 700 – 750, asta în mod direct”, a afirmat Cristea.

Primarul crede că, prin această investiție, tinerii din zonă își vor găsi locuri de muncă și nu vor mai pleca în străinătate. În plus, vor fi aduși bani la bugetul local.

„Pentru comunitatea pe care o reprezint este nemaipomenit de bine, pentru că înseamnă venituri în plus la bugetul local, cu care putem să continuăm investițiile”, a mai precizat primarul din Ariceștii Rahtivani.

Alexandru Cristea consideră că pe chinezi i-a atras comuna Ariceștii Rahtivani pentru că în zonă „există magistrală de gaz, există energie electrică, există rețea de apă, apropierea foarte mare de București, dar ceea ce a contat în mod decisiv a fost și faptul că în județul Prahova există o puternică tradiție muncitorească”.

Edilul spune că oamenii sunt pregătiți să primească investitorii din China și că „nu vor fi incidente de genul celor de la Ditrău”.

„Ariceștenii nu sunt oameni care să fie mânați de rasism sau de altceva. Faptul că mulți dintre dânșii au fost plecați peste granite, mulți, datorită serviciului, au fost în țări asiatice, nu au niciun fel de reticență. Vă garantez că nu vor fi incidente de genul celor de la Ditrău. Suntem destul de raționali”, a mai declarat Cristea.

Citește și: ANAF a făcut anunțul! Proiectul va fi finalizat la sfarșitul lunii- Ce modificări se aduc

Fabrica ar urma să fie gata în maximum un an de la începerea lucrărilor. Deocamdată, au fost depuse primele cereri pentru obținerea avizelor în vederea eliberării autorizației de construire. Potrivit estimărilor primarului, lucrările ar urma să înceapă în vară.

Comuna Ariceștii Rahtivani este una dintre cele mai bogate din Prahova. Potrivit estimărilor, bugetul local de anul acesta se ridică la 35 de milioane de lei, dintre care aproximativ 28 de milioane de lei sunt bani care vin de la firme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.