Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un convoi militar german a ajuns joi în Lituania pentru a întări grupul de luptă al NATO

radiochisinau.md
Letonia Estonia Lituania

Un convoi militar german de 130 de soldaţi şi 60 de vehicule a ajuns joi în Lituania, aducând aproape jumătate din întăririle plănuite pentru grupul de luptă sub comandă germană al NATO, în contextul temerilor legate de o agresiune a Rusiei în Ucraina, transmite Reuters.

Operaţiunea de suplimentare a efectivelor germane cu mai mult de 350 de militari şi 100 de vehicule va continua până la sfârşitul săptămânii, a precizat comandantul grupului de luptă al Enhanced Forward Presence, locotenent-colonelul Daniel Andrae, potrivit Agerpres.ro.

'Am dovedit că suntem capabili să aducem forţe la mare distanţă în timp scurt', a declarat el pentru Reuters.

Criza ucraineană a determinat Alianţa să-şi consolideze prezenţa de-a lungul flancului estic în statele membre, inclusiv în Lituania, mai aproape de graniţele cu Ucraina şi Rusia.

Convoiul de artilerie şi de patrule de recunoaştere pornise marţi de la Jaegerbrueck, estul Germaniei, şi a traversat Polonia. El va fi urmat în viitoarele 2-3 zile de obuziere autopropulsate.

'Prezenţa militară aliată în Lituania este un factor de descurajare (a Rusiei) de importanţă critică', a afirmat joi ministrul adjunct al apărării lituanian, Margiris Abukevicius.

Norvegia îşi va suplimenta şi ea cu 50-60 de militari participarea la grupul de luptă sub comandă germană pentru următoarele trei luni, ceea ce va ridica numărul efectivelor NATO în Lituania la 1.610 militari, a precizat ministrul apărării de la Vilnius, Arvydas Anusauskas.

De asemenea, Marea Britanie îşi va dubla forţele prezente în Estonia, unde Londra conduce un grup de luptă similar al NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.