Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un craniu de australopitec, cu o vechime de 3,8 milioane de ani, a fost descoperit în Etiopia

medafricatimes.com
Eritreea Etiopia

Un craniu de australopitec, cu o vechime de 3,8 milioane de ani, a fost descoperit în Etiopia, potrivit news.ro.

Citește și: Scene halucinante: Procurorul din cazul Caracal fuge de jurnaliști. Rușine!!

"Acest craniu este unul dintre cele mai complete fosile de hominizi de peste 3 milioane de ani", a explicat pentru AFP Yohannes Haile-Selassie de la Muzeul de istorie naturală din Cleaveland (Statele Unite), coautor a două studii publicate miercuri, în revista Nature.

Spre comparaţie, ''Toumai'' (un Sahelanthropus tchadensis), considerat de unii paleontologi drept primul reprezentant al liniei umane, are o vechime de aproximativ 7 milioane de ani.

Ardi (pentru Ardipithecus ramidus, o altă specie de hominid) ar avea 4,5 milioane de ani şi Lucy, cel mai cunoscut australopitec, are vârsta de 3,2 milioane de ani. Alte fosile de australopitec, mai puţin cunoscute, datează de acum 3,9 milioane de ani, însă doar maxilarul şi dinţii acestora au fost găsite

Citește și: Rareș Bogdan, răspuns-fulger în locul lui Klaus Iohannis: ‘Încă o mostră de tupeu și sfidare’

Descoperit în februarie 2016 în situl Woranso-Mille, din regiunea Afar în Etiopia (la 55 de km de unde a fost descoperită Lucy), această nouă fosilă, numită MRD, ar aparţine unuia dintre primii australopiteci, numiţi Australopithecus anamensis.

Această specie a fost "propusă în 1995 de palontologul Meave Leakey după descoperirea a 21 de fragmente de fosile" din Kenya, a precizat Le Monde. Dar nimic nu oferea încă date despre cum ar arăta caracteristicile capului său.

Citește și: Traian Berbeceanu iese la rampă: ‘Ciudată tăcerea DIICOT-ului’

''Până în prezent a existat un decalaj mare între strămoşii umani cei mai vechi, care au aproximativ 6 milioane de ani, şi specii precum Lucy'', care au între două şi trei milioane de ani vechime, a precizat Stephanie Melillo, de la Institutul pentru Antropologie Evoluţionară "Max Planck" din Germania, pentru care această descoperire ''umple spaţiul morfologic dintre aceste două grupuri''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.