Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un craniu de balenă vechi de circa 12 milioane de ani, descoperit în statul american Maryland

craniu balena

Un craniu de balenă vechi de circa 12 milioane de ani a fost găsit pe o plajă din Golful Chesapeake, în statul american Maryland, potrivit unui muzeu local, informează AFP.

Descoperirea a fost făcută în octombrie de Cody Goddard, un bărbat din Pennsylvania, care căuta fosile şi dinţi de rechin, o activitate populară în zonă, a precizat Calvert Marine Museum într-un comunicat.

"Am avut impresia că am câştigat Cupa Mondială de Paleontologie", a declarat Stephen Godfrey, responsabil pentru secţiunea de paleontologie a muzeului.

"Nu ştim încă despre ce specie de balenă din Miocen este vorba", a adăugat el. "Nu vom şti până când (craniul) nu va fi gata să fie examinat", a adăugat acesta.

Potrivit muzeului, a fost nevoie de două luni pentru a extrage şi a deplasa craniul, care este încrustat într-un bloc de sedimente. Ansamblul cântăreşte circa 295 de kilograme.

Conform muzeului, este cel mai complet craniu fosilizat al unei balene descoperit în regiunea Calvert Cliffs şi a fost numit "Cody", după numele descoperitorului său, informează Agerpres.

Craniul a fost transferat în laboratorul de fosile al muzeului, urmând să fie folosite instrumente speciale pentru a degaja sedimentele din jurul său, un proces care va dura câteva luni, a precizat Godfrey.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.